058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: twee overwinningen en één remise

20 november 2023, 16:33

Net zoals het eerste elftal kwamen vier van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (vrijdag en zaterdag) wederom in actie in competitieverband. De O21 had daarnaast opnieuw geen officieel programma en speelde daarom op vrijdag een oefenduel bij Jong AZ/AZ O18, dat met 0-1 gewonnen werd door een doelpunt van Yme Bruinsma.

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde competitiewedstrijden te vinden.

Sc Heerenveen O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 2A, 1-1)
Onder koude en regenachtige omstandigheden had SC Cambuur O18 het in De Friese Derby tegen sc Heerenveen O18 vanaf het eerst fluitsignaal bepaald niet eenvoudig, maar gelukkige duurde deze fase niet lang. De geel-blauwen namen vlot het initiatief in de wedstrijd over en waren de betere van de twee. Dit leidde tot een aantal grote kansen, die helaas geen doel troffen. In de tweede helft veranderde dit spelbeeld niet, SC Cambuur O18 had de bal en sc Heerenveen O18 stichtte vooral gevaar door te loeren op de omschakeling en vervolgens proberen hieruit toe te slaan.

Zo kwam de thuisploeg uiteindelijk ook op voorsprong en moesten de geel-blauwen op zoek naar de gelijkmaker. Heel lang hoefden zij daar overigens niet op te wachten, want na een puik genomen vrije trap van Roan van der Weij liet de doelman van sc Heerenveen O18 de bal los en kon Alan Kayali de rebound tegen de touwen werken. Na dit doelpunt kregen beide teams nog een aantal kansen op de winnende treffer, maar gescoord zou er niet meer worden in deze enerverende derby en daardoor moest SC Cambuur O18 genoegen nemen met een punt.

AVV Zeeburgia O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 4A, 1-4)
Na twee overwinningen op rij tegen Telstar O16 en FC Volendam O16 stond de uitwedstrijd tegen AVV Zeeburgia O16 op het programma voor SC Cambuur O16. Daarbij zorgden de geel-blauwen in het eerste bedrijf in slechts drie minuten voor de beslissing door drie doelpunten te maken. Tussen minuut vijftien en achttien troffen eerst Jesse Bangura, vervolgens Victor Boatashi en daarna Wessel van der Goot doel. In de tweede helft bracht Wessel van der Goot de marge ook nog op vier doelpunten, alvorens AVV Zeeburgia O16 via een penalty de eretreffer kon maken. Een prima prestatie, waarbij met veel intensiteit werd gespeeld en met wat meer geluk de score hoger had kunnen uitvallen voor SC Cambuur O16.

SC Cambuur O14 – ASC Waterwijk O14 (Divisie 3A, 5-0)
Op Sportpark Kalverdijkje Noord nam SC Cambuur O14 het op tegen ASC Waterwijk O14 en daarbij werd al vlug de score geopend door de geel-blauwen. Een teruggetrokken bal van Hylke Wiersma werd door een verdediger namelijk in eigen doel gewerkt. Vervolgens was het alweer snel raak na een geweldige steekpass van Adel Boufennara en prima afronden van Nathan Nicolai en nog voor de pauze deden aanvoerder Boaz Kingma en Adel Boufennara ook nog een duit in het zakje. In de tweede helft waren veel wisselingen aan beide kanten, wat het spel niet te goede kwam, en vlak voor tijd maakte SC Cambuur O14 nog een vijfde treffer. Boaz Kingma maakte fraai zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

PEC Zwolle O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games)
Niet op zaterdagochtend maar op vrijdagmiddag stond de wedstrijd bij en tegen PEC Zwolle O12 op het programma voor SC Cambuur O12. De geel-blauwen startten met een hoge intensiteit aan het treffen en de eerste doelpunten waren dan ook voor de ploeg uit Leeuwarden. De wedstrijd ging bijna voortdurend heen en weer en er werd veel lef getoond. Het was de thuisploeg die uiteindelijk de meeste treffers wist te maken, maar desalniettemin stapte SC Cambuur O12 met een goed gevoel en een hoop leerzame ervaringen van het veld, waarmee het team de komende tijd aan de slag kan.