058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: Twee overwinningen en zeven treffers

12 februari 2024, 14:50

Niet alle jeugdteams van SC Cambuur kwamen dit weekend in actie, maar de Onder 18, 16 en 14 werden weer de wei ingestuurd en dat leverde twee overwinning en een nipte nederlaag op.

SC Cambuur O18 – ADO Den Haag O18 (1-2)
Helaas een hele nipte nederlaag voor de mannen SC Cambuur Onder 18, maar dat was niet nodig geweest. Het leeuwendeel van het balbezit was namelijk voor de Leeuwarders en zeker in de eerste fase van de opbouw had het de zaken keurig voor elkaar. Dit moet dan echter wel tot kansen leiden en daar stokte het meermaals. Wanneer het toch gevaarlijk werd was dat vrijwel uitsluitend via de actieve Yoram van der Veen aan de linkerkant.

Na de theepauze werd SC Cambuur steeds gevaarlijk, maar geheel in lijn met een aloude voetbalwet zou het eerste doelpunt aan de andere kant vallen. Uit één van de weinige tegenstoten van ADO werd er in de zestienmeter een overtreding begaan wat resulteerde in een penalty voor de ploeg uit Den Haag. Deze werd binnengeschoten en zo moest O18 in achtervolging.

Tien minuten voor tijd begon O18 aan het slotoffensief op zoek naar een resultaat. Uit een van de eerste ballen was het gelijk raak. Uit een uittrap van Adriano Tchakoua viel de bal voor de voeten van Yoram van der Veen. Die bleef 1-op-1 met de keeper kalm en schoof de gelijkmaker binnen. O18 bleef dreigend en maakte via Yme Bruinsma ook nog een goal. Deze werd helaas afgekeurd i.v.m. buitenspel. In de allerlaatste minuut ging het alsnog mis en maakten de bezoekers uit een knap afstandsschot de 1-2. Een zure middag voor de Leeuwarders.

SC Cambuur O16 – Quick Boys O16 (4-1)
Vanaf minuut was eigenlijk wel duidelijk wie de baas op het veld en dat waren de jongens in de gele shirts. Het was vooral tegenhouden voor de bezoekers en doelpunten konden dan eigenlijk niet uitblijven. Quick Boys scoorde nog wel een keer en zag een strafschop gekeerd worden door doelman Jannick Coehoorn, maar moest liefst vier tegentreffers incasseren. De Leeuwader doelpunten werden gemaakt door Victor Boatashi, Johan Veenstra, Keano de Haan en Reen Zandstra en zo mocht SC Cambuur drie dikverdiende punten bijschrijven.

FC  Emmen O14 – SC Cambuur O14 (0-2)
Stadion de Oude Meerdijk was het decor van het duel tussen FC Emmen Onder 14 en SC Cambuur Onder 14. In de beginfase waren de gastheren een aantal keer gevaarlijk en scoorden zelfs, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Steeds beter lukte het SC Cambuur om onder de druk uit te spelen. Tot echte kansen leidde dit de eerste helft echter niet.

De tweede helft was Cambuur sterker en lukte het ook steeds vaker om Emmen onder druk te zetten. Zelf gaf het ook weinig meer weg. Een kwartier voor tijd maakte Nathan Nicolai, na een geweldige loopactie, de 0-1 na een mooie assist van Adel Boufennara. Niet lang daarna maakte de net ingevallen Roy de Boer de 0-2, toen Adel een lange bal van achteruit kon verlengen met zijn hak. Roy plaatste de bal oog in oog met de keeper via de binnenkant van de paal in het doel. In de slotfase probeerde Emmen met alles of niets voetbal de aansluitingstreffer te maken, maar tot kansen leidde dit niet.