058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: twee remises, één zege en één verliespartij

Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: twee remises, één zege en één verliespartij

9 oktober 2023, 17:09

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – Feyenoord O21 (Divisie 1A, 3-3)
In het thuistreffen tegen het O21-team van de regerend landskampioen begon SC Cambuur O21 goed en kwam het via Marcel Schaapman op een vroege voorsprong. Qua spelbeeld was de wedstrijd verder in evenwicht, waarbij de beide ploegen hier en daar kansen kregen. Door een onduidelijk moment in de geel-blauwe defensie kwam Feyenoord O21 echter op gelijke hoogte, maar vlak voor de pauze kwam SC Cambuur O21 opnieuw aan de leiding. Uit een puntgave voorzet van Wiebe Kooistra wist zijn collega-aanvaller Jeffrey Buitenweg het net voor de tweede mal te laten bollen.

Na de rust waren de geel-blauwen opnieuw trefzeker en was het weer Jeffrey Buitenweg die scoorde. SC Cambuur O21 ging vervolgens door met jagen op een vierde doelpunt en de kansen daarop waren er ook. Na een ongelukkig moment in de eigen zestien kreeg Feyenoord O21 een penalty, welke door Brett Minnema werd gestopt, maar helaas was het in de rebound wel raak. Diep in blessuretijd maakten de bezoekers de gelijkmaker, waarna de geel-blauwen nog de paal raakten. Al met al een knap optreden van SC Cambuur O21, maar helaas niet de beloning die misschien verdiend was.

SC Cambuur O18 – sc Heerenveen O18 (Divisie 2A, 1-1)
In De Friese Derby op eigen veld tegen sc Heerenveen O18 kende SC Cambuur O18 een stroeve start en keek het al na negen minuten tegen een minimale achterstand aan. Gedurende de eerste helft kwamen de geel-blauwen veel beter in de wedstrijd en begonnen zij ook meer mogelijkheden te creëren. De gelijkmaker werd dan uiteindelijk ook gemaakt zo dacht iedereen bij SC Cambuur O18, maar helaas werd deze treffer op een goed moment wegens buitenspel afgekeurd.

Na de rust kwam SC Cambuur O18 beter uit de kleedkamer. Dit resulteerde in een overwicht op het veld, maar steeds niet in het gewenste resultaat: het maken van een doelpunt. Uiteindelijk viel deze zeer verdiend alsnog na een goede voorzet van Roan van der Weij kopte Quinton Gustina binnen. De geel-blauwen hadden de wedstrijd zelfs nog winnend kunnen afsluiten, maar dit mocht niet zo zijn (de kansen werden niet benut) en zo werd er een punt binnengesleept.

SC Cambuur O16 – AVV Zeeburgia O16 (Divisie 4A, 3-0)
In de thuiswedstrijd tegen het fysiek zeer sterke AVV Zeeburgia O16 was het devies en plan voor SC Cambuur O16 uit de duels blijven, de opbouw vrij spelen en daarin veel variëren. Dat lukte in de eerste helft meerdere keren goed en leidde tot een geweldige knal van afstand en doelpunt van Wilt de Jong, de bal vloog stijf in de kruising. Zeeburgia O16 was wel dreigend, vooral met hun lengte bij standaardsituaties, maar uit open spel creëerden zij weinig. In de tweede helft had SC Cambuur O16 volledige controle. Het gaf weinig weg, speelde de opbouw goed vrij en creëerde prima aanvallen, waaruit nog twee keer werd gescoord door Wessel van der Goot. Een dikverdiende zege na een volwassen wedstrijd.

Almere City FC O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 2-1)
In de topper bij en tegen Almere City FC O14 begon SC Cambuur O14 goed. Er werd goed druk gezet en een aantal keer prima opgebouwd. Uit een corner kwamen de geel-blauwen op voorsprong door een kopbal van Hidde Scholten Linde, maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd door een overtreding elders. Almere City FC O14 kwam even later wel aan de leiding wat tevens de ruststand betekende, waarbij de opbouw van SC Cambuur O14 even iets minder verzorgd was.

Na de pauze kwam de thuisploeg sterk uit de startblokken en zette het veel druk op de opbouw van SC Cambuur O14, waardoor ook het tweede doelpunt van Almere City FC O14 ontstond. Hierna was het geloof in een goed resultaat even weg bij de geel-blauwen, totdat in de slotfase Hidde Scholten Linde een wel tellend doelpunt maakte. SC Cambuur O14 probeerde er nog een laatste offensief uit te persen, maar helaas leidde dit niet meer tot de zo gewenste gelijkmaker.

SC Cambuur O12 – PEC Zwolle O12 (Twin Games)
In de ontmoeting met PEC Zwolle O12 van SC Cambuur O12 was het spelbeeld in de openingsfase gelijk opgaand. Her en der ontstonden er kansen en werden er mooie acties gemaakt. De Zwollenaren waren vaardig en wisten via goede combinaties vaak bij het geel-blauwe doel te komen. Scherp verdedigen en uit een snelle omschakeling of de opbouw gevaar stichten was het plan van de geel-blauwen en ook van PEC Zwolle O12 en hier kwamen ook doelpunten uit voort. Richting het einde van het duel stapelden de uitdagingen voor SC Cambuur O12 zich op en na het laatste fluitsignaal konde de bezoekers een terecht feestje vieren. Voor de geel-blauwen zaak om hiervan te leren en verder te groeien.

Foto: www.dijksmedia.nl