058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: twee zeges, één gelijkspel en één nederlaag

11 december 2023, 16:31

Net zoals het eerste elftal kwamen vier van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. SC Cambuur O12 speelde daarnaast een oefenwedstrijd tegen AZ O12 en twee O13-teams deden gister mee aan het Eurocup minitoernooi bij NEC Delfzijl en eindigden daar als derde (O13-1) en zevende (O13-2).

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde competitiewedstrijden te vinden.

FC Volendam O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 1A, 2-3)
In de strijd om lijfsbehoud in Divisie 1 was het duel bij en tegen directe concurrent FC Volendam O21 van levensbelang voor SC Cambuur O21. Daarbij startten de geel-blauwen in de eerste helft voortvarend en versierde Tom van der Werff een strafschop, welke hij zelf wist te benutten. In het tweede bedrijf was de thuisploeg beter en kreeg het veel kansen, maar was het SC Cambuur O21 dat door de ruimte op het veld en een fout kon uitlopen naar een marge van drie treffers door Jeffrey Buitenweg en weer Tom van der Werff na een mooie aanval. De geel-blauwen maakten het zichzelf daarna lastig, want FC Volendam O21 verkleinde de marge tot één doelpunt, maar de voorsprong bleef op het bord staan. Een belangrijke en zeer grote stap richting handhaving werd gezet en komende zaterdag kan deze missie voltooid worden door een gelijkspel thuis tegen FC Groningen O21 of puntverlies van Go Ahead Eagles O21 of ADO Den Haag O21.

SC Cambuur O18 – Willem II O18 (Divisie 2A, 1-3)
Ook SC Cambuur O18 is verwikkeld in de hevige strijd om handhaving in Divisie 2 en kreeg bezoek van Willem II O18. In de eerste helft golfde het spel op en neer en kregen beide teams mogelijkheden tot scoren. Na een kwart spelen was het wel raak: na een dieptepass van Sven Dijkstra profiteerde Danyello Look van miscommunicatie achterin bij Willem II O18 en zo kon hij namens de geel-blauwen de bal in een leeg doel schuiven. Na het doelpunt bleef het een gelijk opgaande wedstrijd. In de blessuretijd van de eerste helft maakt Willem II gelijk na een afgeslagen vrije trap en scherpe counter.

In de tweede helft begon SC Cambuur O18 wederom goed en kreeg het via de goed spelende Sven Dijkstra een aantal kansen. Een bal op de paal, een redding van de doelman en een schot dat net overging zorgden er echter voor dat een nieuwe voorsprong uitbleef. Na ruim en uur kwam Willem II O18 na een miscommunicatie voor het eerst op voorsprong, waardoor de geel-blauwen in de achtervolging moesten. SC Cambuur O18 bleef dreigend en kreeg nog mogelijkheden om de gelijkmaker binnen te schieten, maar uiteindelijk maakten de gasten uit een counter een derde treffer, nadat er aan de hand van een slotoffensief was getracht een resultaat uit het vuur te slepen. De geel-blauwen dienen daardoor aankomende zaterdag bij en tegen NAC Breda O18 beslist drie punten te pakken om lijfsbehoud te bewerkstelligen.

AFC’34 O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 4A, 1-1)
Het laatste competitieduel van het jaar 2023 bracht SC Cambuur O16 in Alkmaar voor de ontmoeting met AFC’34 O16. De geel-blauwen speelden een redelijke wedstrijd waarin het niet lukte het overwicht uit te drukken in doelpunten. Deels doordat het team te snel tot kansen wilde komen, deels ook door het net niet scherp zijn op momenten dat de kansen er wel waren. Enigszins tegen de verhoudingen in kwam AFC’34 O16 uit één van de weinige momenten voor het vijandige doel op voorsprong. In de allerlaatste minuut maakte Wessel van der Goot op aangeven van doelman Adriano Tchakoua gelijk en werd de eerste helft van het seizoen 2023/2024 afgesloten met een gelijkspel en vierde plaats op de ranglijst.

SC Cambuur O14 – AVV Zeeburgia O14 (Divisie 3A, 3-2)
In het Cambuur Stadion nam SC Cambuur O14 het op tegen AVV Zeeburgia O14 en de gehele dag stond in het teken van leven als een prof. Hierbij werd door de samenwerking en geweldige inzet van de teammanager, ouders, sponsoren en club een perfect programma verzorgd: een warme sportmaaltijd, een presentatie door de HO aan ouders, een line-up, gesponsorde bal, spandoeken en na de wedstrijd een hapje en drankje voor ouders, sponsoren en spelers en staf.

De competitiewedstrijd zelf werd na een sterke start van de geel-blauwen nog wel behoorlijk spannend. In de eerste helft wist SC Cambuur O14 driemaal te scoren in de persoon van Nathan Nicolai en Boaz Kingma en een eigen doelpunt. Het tweede bedrijf kreeg een ander spelbeeld, waarbij AVV Zeeburgia O14 terug kwam tot 3-2. De wedstrijd werd het nog even billenknijpen, maar gelukkig hielden de geel-blauwen met veel strijd en was de overwinning uiteindelijk een feit.