058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: twee zeges, één gelijkspel en één nederlaag

25 september 2023, 16:50

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – ADO Den Haag O21 (Divisie 1A, 1-0)
Bij de tweede thuiswedstrijd in competitieverband van het seizoen kreeg SC Cambuur O21 bezoek van ADO Den Haag O21, wederom een mooie uitdaging tegen één van de topploegen van Nederland en goed voor de groei van het team en individu. De eerste helft verliep in evenwicht, waarbij de bezoekers iets meer mogelijkheden hadden, maar dit leidde niet tot echte grote kansen. In de tweede helft hadden de geel-blauwen meer de bal, waren zij bovenliggend en creëerden zij veruit de meeste kansen op het doelpunt. Door een variant bij een hoekschop maakte Vincent Pichel op aangeven van Chima Anyasi uiteindelijk de 1-0, waardoor SC Cambuur O21 verdiend won. Een knappe en zeer welkome driepunter.

FC Groningen O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 2A, 0-2)
Op bezoek bij FC Groningen O18 schoot SC Cambuur O18 uit de startblokken, want al na welgeteld 22 seconden schoot Danyello Look de bal beheerst in het doel van de thuisploeg. Na 23 minuten verdubbelden de geel-blauwen de marge. Bij een miscommunicatie in de defensie van de thuisploeg kreeg Roan van der Weij de bal op randje zestien voor zijn voeten en die twijfelde geen moment en schoot de bal feilloos binnen. Na de 0-2 kreeg FC Groningen O18 een aantal mogelijkheden, maar door een uitstekende redding van doelman Yannick Agbagni hield SC Cambuur O18 zich staande.

In de beginfase van de tweede helft was het voor beide teams even aftasten. Na een uur spelen kreeg FC Groningen O18 echter een penalty, maar gelukkig voor SC Cambuur O18 ging deze hard naast. Daarna kregen beide partijen een aantal mogelijkheden, maar tot grote kansen kwam het niet. In de slotfase lieten de geel-blauwen na om de wedstrijd definitief in het slot te gooien na een aantal gevaarlijke counters. Na iets meer dan negentig minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kon SC Cambuur O18 alweer de derde overwinning in competitieverband bijschrijven.

SC Cambuur O16 – Telstar O16 (Divisie 4A, 1-2)
In een gelijk opgaande wedstrijd van SC Cambuur O16 tegen Telstar O16 waren het de bezoekers uit Noord-Holland die in de eerste helft veel effectiever met de gecreëerde kansen omsprongen en daardoor op een 0-2 voorsprong kwamen. De geel-blauwen daarentegen wisten voor de rust geen doelpunten te maken, maar kregen daarna meer mogelijkheden. Via een benutte strafschop van Wessel van de Goot viel de aansluitingstreffer, maar bij de kansen daarna viel de gelijkmaker vervolgens telkens niet. Gezien het beeld van de wedstrijd was een gelijkspel een meer dan verdiend resultaat geweest voor SC Cambuur O16, maar moest het team toezien hoe Telstar O16 de volle buit mocht meenemen naar Velsen-Zuid.

RKVV DEM O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 2-2)
Op bezoek bij de Rooms Katholieke Voetbalvereniging Door Eendracht Macht O14 in Beverwijk liep SC Cambuur O14 in het eerste bedrijf tegen een strafschop aan, maar deze werd gestopt door Jeroen Kajuiter. Maar vlak daarna kwam de thuisploeg uit een corner alsnog op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft verdubbelde RKVV DEM O14 uit wederom een corner de marge, waardoor de geel-blauwen flink aan de bak moesten om een resultaat te behalen. In de slotfase was het Boaz Kingma die na een hoekschop van Jort Faasse raak kopte en na de aansluitingstreffer was het opnieuw Boaz Kingma die diep in blessuretijd een vrije trap raak schoot. Zo knokte SC Cambuur O14 zich nog naar een punt.

SC Cambuur O12 – sc Heerenveen O12 (Twin Games)
In een thuiswedstrijd speelde SC Cambuur O12 de eerste Friese Derby van het seizoen tegen sc Heerenveen O12. Voor de aftrap presenteerden de spelers het wedstrijdplan aan Henk de Jong, waarna De Jong de piepjonge geel-blauwen nog even kort toesprak en ze het veld opgingen. Toen de wedstrijd begon was het meteen een echte derby met veel strijd en passie in het spel. Ook aanvoerder Daniël van Kaam was aanwezig om SC Cambuur O12 aan te moedigen.

De wedstrijd ging gelijk op en er werden over en weer veel doelpunten gemaakt en ook gevierd. In het treffen kwamen de geel-blauwen voor mooie uitdagingen te staan, waardoor de spelers nieuwe dingen konden uitproberen en hiervan konden leren. Aan het eind van De Friese Derby bleek dat sc Heerenveen O12 iets meer doelpunten had gemaakt dan SC Cambuur O12. Een wedstrijd waar verder op kan worden gebouwd en de spelers ook zeker trots op kunnen zijn.