Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: twee zeges en twee nederlagen

8 april 2024, 10:00

Alle jeugdteams van SC Cambuur kwamen afgelopen weekend in actie. Waar O21 en O14 goede zaken deden, gingen O18 en O16 onderuit. Hieronder lees je er alles over.

Go Ahead Eagles O21 – SC Cambuur O21 (0-1)
Winnen en de nul houden: het is de laatste weken het vaste recept van SC Cambuur O21. Op bezoek bij Go Ahead Eagles O21 won de ploeg in vorm zaterdag voor de zesde keer op rij. Bovendien hield het, net als in de vijf voorgaande wedstrijden, de nul.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na een kwartier gemaakt door Vincent Pichel, die na een voorzet van Yoram van der Veen hard raak schoot. Komend weekend speelt SC Cambuur O21 de topper tegen nummer twee FC Groningen O21, dat in negen wedstrijden evenveel punten (19) veroverde en een iets beter doelsaldo heeft.

SC Cambuur O18 – PEC Zwolle O18 (0-1)
Het lukte SC Cambuur O18 zaterdag niet om voor de derde week op rij een goed resultaat neer te zetten. Thuis tegen PEC Zwolle O18 ging de ploeg van Justin van der Dam met miniem verschil onderuit.

De Zwollenaren kwamen in de achttiende minuut op 0-1 en gaven de voorsprong niet meer uit handen. Waar SC Cambuur O18 gedurende de wedstrijd een aantal keer gevaarlijk werd, waren de beste kansen voor de bezoekers. Door een geel-rode kaart van Jelte Priem in de slotfase eindigden de Leeuwarders de wedstrijd met tien man.

Quick Boys O16 – SC Cambuur O16 (3-0)
SC Cambuur O16 hoopte zich op bezoek bij Quick Boys O16 te herstellen van de nederlaag van vorige week, maar ging opnieuw onderuit. Met een groep die vanwege een groot aantal afwezigen uit slechts veertien spelers bestond, werd er in Katwijk ruim verloren.

De eindstand was al na de eerste helft bereikt. Met de wind vol tegen incasseerde SC Cambuur O16 voor rust drie tegengoals. Na rust speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander, maar tot doelpunten leidde dit niet.

SC Cambuur O14 – VV Bennekom O14 (3-0)
Voor SC Cambuur O14 stond een week na de kraker tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen een duel met VV Bennekom O14 op het menu. Mede dankzij een uitstekende start won het team van Matthias Frankema met 3-0.

Binnen tien minuten stond SC Cambuur O14 op een 2-0 voorsprong. Chris Toering opende de score, waarna Boaz Kingma de marge verdubbelde. Richting de rust kwam Bennekom wat beter in de wedstrijd en werd het spel aan Cambuur-zijde slordiger. Hoewel deze lijn zich in de tweede helft in eerste instantie doorzette, werd de wedstrijd door een fraai schot van Quinthen de Boer desalniettemin in Leeuwarder voordeel beslist.

SC Cambuur O12 – Voetbalacademie N.E.C. O12
In een aangenaam voorjaarszonnetje nam SC Cambuur O12 het zaterdagmorgen op tegen Voetbalacademie N.E.C. O12. In de eerste veertig minuten werd er zeven tegen zeven gespeeld, daarna volgden twee blokjes elf tegen elf. Aan beide kanten werden de nodige doelpunten gemaakt. De Leeuwarders maakten er uiteindelijk eentje meer.