058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: volle buit voor O18, O16 en O14!

13 november 2023, 15:34

Net zoals het eerste elftal kwamen drie van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. De O12 speelde daarnaast een oefenwedstrijd bij VV DTD tegen FC Volendam O12 en de O21 had geen programma, maar een vrije dag en speelde op donderdag een oefenduel tegen FC Groningen O21 (1-3).

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde competitiewedstrijden te vinden.

SC Cambuur O18 – FC Twente/Heracles Almelo O18 (Divisie 2A, 2-1)
Op Sportpark Kalverdijkje Noord mocht SC Cambuur O18 het opnemen tegen FC Twente/Heracles Almelo O18 en daarbij kwamen de geel-blauwen na vier minuten spelen op voorsprong. Na een goed drukmoment veroverde Roan van der Weij de bal uiteindelijk van de doelman van de bezoekers uit Overijssel en bood hij Yme Bruinsma een niet te missen kans op een doelpunt, welke die laatste dan ook hard en hoog tegen de touwen schoot. Een piekfijn begin van deze ontmoeting.

Na het openingsdoelpunt bleef het initiatief bij SC Cambuur O18, maar kwam FC Twente/Heracles Almelo O18 vrijwel uit het niets wel op gelijke hoogte. Lang duurde het echter niet voordat de geel-blauwen opnieuw aan de goede kant van de streep stonden en was het Roan van der Weij die uit de draai na een klutssituatie zelf het net wist te laten bollen. Na de pauze creëerde SC Cambuur O18 een hoop kansen, maar tot een doelpunt leidde dit niet meer en was de zege daar.

SC Cambuur O16 – FC Volendam O16 (Divisie 4A, 2-0)
In het Cambuur Stadion had SC Cambuur O16 wat goed te maken tegen FC Volendam O16 na de eerdere 6-1 nederlaag in Noord-Holland. De geel-blauwen speelden met veel intensiteit, druk vooruit en werd voornamelijk vaak gevaarlijk via de omschakeling. Dit leverde halverwege het eerste bedrijf een voorsprong op door een goed uitgespeelde counter met Pepijn Kooistra als aangever en Wessel van der Goot als doelpuntenmaker. Meteen na rust scoorde Victor Boatashi op aangeven van Wessel van der Goot, wederom uit een razendsnelle omschakeling met een verovering hoog op het veld vooraf. Het uiteindelijke resultaat was meer dan verdiend en zorgde voor een prettig weekend voor SC Cambuur O16.

AFC’34 O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 1-3)
Bij en tegen AFC’34 O14 uit Alkmaar moest SC Cambuur O14 in de eerste helft het spel maken, want de thuisploeg zakte in zonder veel druk op de bal te zetten en loerde op de counter. Uit een zeer fraaie hoekschop van Boaz Kingma werkte Hidde Scholten Linde geweldig af en kwamen de geel-blauwen aan de leiding. Na de rust was het spelbeeld anders en ging AFC’34 O14 agressief druk zetten en de opbouw veel sneller vastzetten in de jacht op de gelijkmakende treffer.

Uit een drukmoment van SC Cambuur O14 veroverde Sil van der Boom echter balbezit en kwam Nathan Nicolai aan de bal, die beheerst afrondde. Vlak daarna vond AFC’34 O14 echter aansluiting na een verovering. Maar het duurde niet lang tot de marge weer op twee stond na een fraaie actie van Boaz Kingma, die meerdere tegenstanders passeerde, waarna hij op de achterlijn afgaf op Sil van der Boom die zijn tweede en de derde geel-blauwe treffer maakte.