058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: winst voor O21 en O14, verlies voor O16

Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: winst voor O21 en O14, verlies voor O16

4 december 2023, 16:47

Net zoals het eerste elftal kwamen vier van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. De thuiswedstrijd van de O18 tegen Willem II O18 werd vanwege de sneeuwval uitgesteld.

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – Go Ahead Eagles O21 (Divisie 1A, 4-1)
Met het oog op handhaving in Divisie 1 was het thuisduel van SC Cambuur O21 tegen concurrent Go Ahead Eagles O21 een zeer belangrijke. De geel-blauwen begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd en kregen in de eerste twintig minuten een aantal grote kansen, maar het openingsdoelpunt bleef uit. Daarna kregen de bezoekers iets meer voet aan de grond, maar leidde dat niet tot grote kansen. Vlak voor de rust speelde Daan Visser de bal naar Yoram van der Veen, die in een een-op-een duel met een verdediger de bal verdekt in de korte hoek binnenschoot, wat tevens de ruststand betekende.

In de tweede helft bleef SC Cambuur O21 de dominante ploeg en creëerde het nog vele mogelijkheden om de score uit te breiden. Jeffrey Buitenweg schoot na een uur spelen de tweede geel-blauwe treffer uit een rebound tegen de touwen. Daarna droogde de productie even op, waardoor Go Ahead Eagles O21 uit het niets zomaar de wedstrijd weer openbrak door een fout in de defensie bij SC Cambuur O21. De gasten kregen ook kansen op de gelijkmaker en raakten zelfs de paal en dus waren de geel-blauwen even zoekende, maar probeerden tegelijkertijd het initiatief weer terug te krijgen.

Dat laatste lukte, want de geel-blauwen kregen weer de bovenhand in de wedstrijd en door een fraaie combinatie op het middenveld was het Marcel Schaapman die met een schuiver richting de verre hoek de marge weer op twee zette. In de laatste seconden van het duel maakte Yoram van der Veen vervolgens nog zijn tweede treffer van het duel en zo greep SC Cambuur O21 drie hele belangrijke punten en verliet het de degradatiezone. Nog twee wedstrijden te gaan…

Almere City FC O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 4A, 2-0)
Op visite bij de reeds gekroonde kampioen Almere City FC O16 (tevens na twaalf wedstrijden nog altijd ongeslagen) liet zowel de thuisploeg als SC Cambuur O16 kwalitatief geen goede wedstrijd zien, maar was de intensiteit wel uiterst hoog. Beide teams zetten hoog druk en hielden dit het hele duel vol. Hierdoor ontstonden over en weer omschakelmomenten en tegen het einde van het treffen maakte Almere City FC O16 uiteindelijk de openingstreffer. Na nog een kleine kans op de gelijkmaker van de geel-blauwen besliste de thuisploeg drie minuten voor tijd de wedstrijd met een tweede doelpunt. SC Cambuur O16 deed er alles aan om een resultaat te behalen, maar verloor net aan en ook terecht van de kampioen.

VV Unicum O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 1-4)
Met een uitgedunde selectie door een aantal zieken en geblesseerden stond SC Cambuur O14 aan de aftrap in Lelystad tegen VV Unicum O14. Een opponent die zeer defensief speelde en vooral gefocust was op de schade beperkt houden. In de eerste helft kwamen de geel-blauwen door een sterke fase desondanks drie keer tot scoren via Hylke Wiersma en Jort Faasse uit corners van Boaz Kingma en Nathan Nicolai na een fantastische combinatie door het midden. Vlak na de rust maakte de thuisploeg via een vrije trap van zo’n dertig de eretreffer. Uit weer een goede corner van Boaz Kingma scoorde Hidde Scholten Linde vervolgens met het hoofd en ondanks nog een aantal goede kansen bleef het hierbij.

SC Cambuur O12 – FC Groningen O12 (Twin Games)
Ondanks de flinke sneeuwval kon de wedstrijd van SC Cambuur O12 in Koarnjum tegen opnieuw de leeftijdsgenoten van FC Groningen gewoon doorgaan. Daarbij begonnen de geel-blauwen sterk aan de wedstrijd, want er vielen al redelijk rap een aantal doelpunten, maar tegelijkertijd kwam de tegenstander ook tot fraaie treffers. De wedstrijd ging continu op en neer en eenstemmer bleek dat SC Cambuur O12 en FC Groningen 12 enorm aan elkaar gewaagd zijn. Het eindresultaat was dan ook nipt voor de bezoekers uit het Oosten, maar desalniettemin was het een leuke en leerzame wedstrijd.

Foto: www.dijksmedia.nl