058-2963300
Wel de complimenten, niet de volgende ronde voor indrukwekkend SC Cambuur

Wel de complimenten, niet de volgende ronde voor indrukwekkend SC Cambuur

19 december 2019, 23:37

Niets zo onvoorspelbaar als bekervoetbal. Was dat in het verleden nog niet vaak genoeg bewezen dan toch zeker gisteravond wel. Want wat hadden PSV en Ajax een moeite tegen respectievelijk GVVV en Telstar. SC Cambuur mocht het vanavond tegen die andere club uit de traditionele top drie opnemen en deed dat met verve. Of eigenlijk is dat nog te zwak aangezet, want het was SC Cambuur dat de baas was op het veld en volgens vriend en vijand de betere ploeg was. De beloning daarvoor bleef echter uit, want in de 86e minuut maakte Feyenoord de winnende treffer.

‘Win, lose or tie. Cambuur till I die’. Dat viel er te lezen op een weergaloos mooi en gigantisch groot supportersdoek op de Noord-tribune en daarmee was meteen de toon gezet. De supporters hadden er duidelijk zin en datzelfde viel te zeggen voor de spelers in het geel-blauw. Daar waren overigens wel een aantal minder vertrouwde gezichten bij, want zowel Robert Mühren, Jarchinio Antonia en Jamie Jacobs waren niet fit genoeg om te starten. Die laatste zat zelfs na de karatetrap die hij moest incasseren in het duel tegen Jong Ajax niet eens bij de selectie.

Was dit te merken aan het spel van de mannen van Henk de Jong? Allesbehalve, of het moet zijn dat de kansen niet verzilverd werden. Want die waren er genoeg en zeker in de eerste helft. In willekeurige volgorde waren Issa Kallon, Mitchel Paulissen en Delano Ladan allemaal dicht bij een treffer en dan hebben we het nog niet eens gehad over het grootste gevaar. Dat kwam namelijk uit een strakke corner die aanvoerder Erik Schouten prima toucheerde, maar zijn inzet spatte uiteen op de paal. Geen treffer dus en die zou er ook niet komen in de eerste 45 minuten, waarin Sonny Stevens slechts één keer echt werd getest, maar zonder problemen overeind bleef.

Zonder wissels begonnen de beide ploegen aan het tweede bedrijf en daarin kregen de 10.000 supporters een iets compacter Feyenoord te zien. Dat maakt de wedstrijd er niet bepaald leuker op, maar desalniettemin bleef Cambuur de bovenliggende partij en zorgde het met enige regelmaat voor gevaar voor het doel van de uitblinkende Kenneth Vermeer.

Waar je dan als Cambuur-supporter voor vreest, werd in de 67e minuut waarheid en het was natuurlijk Steven Berghuis die daar voor zorgde. Hij krulde de bal op fantastische wijze in de linkerbovenhoek en liet daarmee Stevens volstrekt kansloos. Het mocht dan tegen de verhouding in zijn, de 0-1 stond wel degelijk op het scorebord.

SC Cambuur liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef goed positiespel spelen met veel lef en drang naar voren. De beloning waar heel Leeuwarden zo vurig op hoopte kwam er gelukkig al snel en het was tekenend dat die vanaf de stip moest komen. Delano Ladan kreeg een schop van achter en vervolgens mocht Robin Maulun aanleggen vanaf elf meter. De Franse middenvelder schoot onberispelijk binnen en de stand was weer gelijk.

De supporters voelden dat er iets te halen viel en het gezang vanaf de tribunes was haast onophoudelijk. Akoy was met een van richting veranderd schot nog dichtbij, maar het geluk was niet aan Leeuwarder zijde vanavond. De Rotterdammers hadden de geluksgoden wel aan hun kant staan en dat bleek nog maar eens bij de 1-2 van Senesi. Zijn inzet kwam op de paal, maar de binnenglijdende Doke Schmidt werkte de bal ongelukkig in het doel.

Het slotoffensief van SC Cambuur met onder meer Van der Kaap mocht niet baten, al was Oratmangoen nog akelig dicht bij en verdiende gelijkmaker. Die kwam er echter niet en zo krijgt SC Cambuur alom lof voor het vertoonde spel, maar ligt het wel uit de beker.  

De mannen van Henk de Jong komen dit kalenderjaar nog één keer in actie en wel aanstaande zondag. Dan speelt SC Cambuur een uitwedstrijd bij en tegen SBV Excelsior.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch (88’ Van der Kaap), Schouten (C), Sambissa; Hoedemakers, Maulun, Akoy; Kallon , Ladan (76’ Oratmangoen) en Paulissen (68’ Antonia)

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Tapia, Kökçü, Toornstra; Berghuis (C), Jørgensen (76’ Larsson) en Sinisterra

Scheidsrechter: Dennis Higler

Gele kaarten: Schmidt, Berghuis (Feyenoord) en Tapia (Feyenoord)

Supporters aanwezig: 10.000

Scoreverloop:
67’ Berghuis
75’ Maulun (pen.)
87’ Schmidt (e.d.)

Holland Casino Leeuwarden Man of the Match:
Robin Maulun

Wedstrijdsponsor: NIVO Groep
Balsponsor: Scheepswerf Talsma
Aanvoerdersbandsponsor: PuntNL Groep

Foto: www.cambuurimages.nl