058-2963300
Wervelend SC Cambuur walst over Go Ahead Eagles heen

Wervelend SC Cambuur walst over Go Ahead Eagles heen

16 augustus 2019, 22:54

Voor de voetbalromantici onder ons is het misschien wel het mooiste affiche in de Keuken Kampioen Divisie: SC Cambuur – Go Ahead Eagles. Een duel tussen twee volksclubs met een fanatieke supportersschare en een doorgaans aanvallende spelopvatting. Tel dat op bij de officiële terugkeer van de verloren trainerszonen Henk de Jong en Sandor van der Heide en alle ingrediënten voor een enerverende voetbalavond zijn aanwezig. Vaak is het dan bij zulke hoge verwachten dat de realiteit tegenvalt, maar dat was vanavond allerminst het geval. De mannen in het geel-blauw gaven een voetbalshow weg en stoomden naar een 5-0 overwinning op de Eagles.

Er was eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal maar één ploeg de baas in het Cambuur Stadion. De bezoekers moeten het spandoek op Noord met de tekst “The eagle has fallen” iets te letterlijk hebben opgevat, want in de wedstrijd kwamen ze geen seconde. Dat SC Cambuur op voorsprong kwam was dan ook niet onlogisch, al was hier wel een strafschop voor nodig. Van Iperen haalde een op volle snelheid zijnde Kallon onderuit en Manschot kon niet anders dan naar de stip wijzen. Spits Robert Mühren bleef ijskoud en schoot onberispelijk zijn eerste treffer voor SC Cambuur tegen de touwen.

De thuisploeg bleef met veel energie en af en toe een fraaie combinatie de dominante partij. De 2-0 kon dan ook niet uitblijven en die kwam ook. Het was opnieuw een standaardsituatie die verzilverd werd. De vrije trap van Maulun was op maat en aanvoerder Erik Schouten kopte prima raak.

Na de thee kreeg Kallon meteen een reuzenkans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zijn inzet was echter recht op doelman Verhulst en dus bleef de marge twee doelpunten. Al duurde dat niet lang, want nog geen vijf minuten later werd Mühren onderuit gehaald in de zestien door Van Iperen en Manschot was onverbiddelijk. Een 2e gele prent voor de verdediger en een 2e strafschop voor SC Cambuur. Even kalm als in het eerste bedrijf was het Mühren die dat klusje wist te klaren: 3-0.

Met een man meer veranderde er niks aan de goede intenties van de geel-blauwen, al duurde het tot in de 71e minuut voordat ook Jamie Jacobs zijn eerste Cambuur-treffer mocht maken. Een fraaie aanval over meerdere schijven kwam terecht bij de middenvelder die van dichtbij kon binnentikken. Het slotakkoord was voor invaller Ragnar Oratmangoen. Een evenzo goede aanval kwam na een hakje van Ladan voor de voeten van de van N.E.C. overgekomen Oratmangoen en die schoot prima binnen.

Zo werd de weer massaal aanwezige Twaalfde Man getrakteerd op vijf doelpunten, twee prachtige sfeeracties (vooraf en in de rust) en een ouderwets Avondje Cambuur. En dat smaakt naar meer voor de rest van dit seizoen. De volgende afspraak voor de mannen van Henk de Jong is volgende vrijdag en dan wacht opnieuw een mooie, maar zware tegenstander: NAC Breda.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten (C), Sambissa; Hoedemakers, Jacobs, Maulun; Korte, Mühren en Kallon

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst; Droste, Van Iperen, Bosz, Bliek; Corboz, Lieftink, Bannink; Navratil, Rabillard en Van der Venne

Scheidsrechter:
Jeroen Manschot

Supporters aanwezig:
7.531

Scoreverloop:
9’ Mühren (pen.)
37’ Schouten
51’ Mühren (pen.)
71’ Jacobs
89’ Oratmangoen

Holland Casino Leeuwarden Man of the Match: Robert Mühren

Wedstrijdsponsor: Rekladruk
Balsponsor:
Scheepswerf Talsma

Foto: www.cambuurimages.nl