058-2963300
Winnaars Cruyff Court kampioenschappen Leeuwarden bekend

Winnaars Cruyff Court kampioenschappen Leeuwarden bekend

28 maart 2019, 16:09

In de afgelopen weken vonden op het Johan Cruyff Court in de wijk Heechterp-Schieringen weer de Cruyff Court kampioenschappen plaats. Bijna alle scholen uit Leeuwarden deden mee aan deze kampioenschappen, waarbij zowel de jongens de meisjes hun school vertegenwoordigden met een team.

Bij beide categorieën ging de overwinning van de kampioenschappen uiteindelijk naar basisschool de Wynwizer uit de wijk Zuiderburen. Zij gaan door naar de landelijke kwartfinales in Hoogezand.

Naast het winnen van wedstrijden was ook het onderlinge respect een belangrijke pijler bij dit toernooi en werd er ook gestreden om de FairPlay-award. Ondersteund door de Cruyff Foundation vormden de 14 regels van Cruyff de basis voor dit toernooi en is het winnen van de Fairplay-award een net zo belangrijke prijs als die van de winnaar.

De FairPlay-prijs werd uiteindelijke gewonnen door de Plantaanschool uit de wijk Heechterp-Schieringen en IKC Het Palet in de wijk Huizum. Niemand minder dan oud-Cambuur-speler Martijn Barto overhandigde gistermiddag bij het bezoek aan Het Palet de prijs aan de winnaars !

Cambuur Verbindt feliciteert de winnaars van de kampioenschappen en de FairPlay-prijs en we zien jullie graag snel weer in het Cambuur Stadion!