058-2963300

Winst in De Derby en dus kampioen van Friesland; wat schreven de kranten?

16 februari 2015, 12:15

Maar liefst 5000 fans bezochten op zaterdag de laatste training van het elftal van Henk de Jong. De dag erna was daar de bloedstollende Friese derby, waar door heel Friesland lang naar is uitgekeken. Het uitverkochte stadion in Leeuwarden beleefde een wedstrijd vol emotie en passie. Na 54 seconden werd de 1-0 gemaakt, en na 8 minuten werd de 2-1 gemaakt. Sander van de Streek maakte beide doelpunten. Wat schreven de kranten over deze zinderende derby?

De Leeuwarder Courant schrijft: “Bloedstollende derby zit Cambuur weer als gegoten.” Verder schrijft de LC: “Heerenveen heeft misschien kwalitatief betere spelers, maar Cambuur stelde er een enorme werklust tegenover met hoofdrollen voor Sander van de Streek, Mohamed El Makrini en Etiënne Reijnen.”

Een glunderende Cambuur-trainer Henk de Jong na afloop: “Dit is dit seizoen voor ons de de mooiste. Na rust hebben we misschien wat mazzel gehad, zoals we dat voorgaande wedstrijden niet hadden. We hebben veel energie in de eerste helft gestopt. Ik denk dat de overwinning uiteindelijk terecht is.”

Het Friesch Dagblad noemt SC Cambuur ‘de baas in de wedstrijd van het jaar’.

“Het leverde na afloop een carnavaleske sfeer op in het Cambuurstadion, waar de hossende menigte onder de klanken van de tsunami de fans van Heerenveen uitgeleide deden. Alle frustraties van de laatste weken werden in één klap weggespoeld om de eerste overwinning van de Leeuwarders in 2015 op grootse wijze te vieren. “Zo zie je maar dat je met passie en strijd ver kunt komen”, vond Cambuur-trainer Henk de Jong.”

Het Spelersrapport Cambuur geeft goede cijfers voor het elftal, zo krijgt Vytas een 7,5 omdat hij de 2-2 voorkwam op de lijn. Van de Streek krijgt een verdiende 8,5 met als commentaar: “Boem, goal! Boem, goal! Wat een doelgerichtheid, zeg.” Barto wordt een goede vervanger voorin van Ogbeche genoemd en over Nienhuis wordt gezegd geen spoortje onzekerheid te hebben gezien.

“Cambuur ‘kampioen van Friesland’ na spektakelstuk” luidt de kop van het Algemeen Dagblad. “Voor het tweede jaar op rij heeft SC Cambuur de beladen thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen gewonnen.”

Het Algemeen Dagblad schrijft over de sfeer: “Dat er in de resterende 37 minuten van de eerste helft niet meer werd gescoord, was statisch teleurstellend, maar de sfeer maakte veel goed.”

Een ander artikel van het Algemeen Dagblad: “Cambuur neemt voorbeeld aan Atlético Madrid”

Euforische trainer Henk de Jong vertelt: “Ik heb mijn spelers laten kijken naar beelden van Atlético Madrid-Real Madrid. Weet je waarom? Van Heerenveen werd ook gezegd dat ze niet te verslaan waren, zo goed in vorm waren ze. Eigenlijk net als Real dat zo lang niet had verloren. Ik vind Joey van den Berg een van de beste middenvelders van de eredivisie dus ik liet mijn jongens kijken naar Ronaldo. Hoe stopte Atlético hem af? Nou precies zoals wij van den Berg afstopten. Daarmee haalden we bij Heerenveen de angel uit het spel.”

De Telegraaf meldt: “Een spetterende start met in de eerste 8 minuten al drie doelpunten. De openingsgoal was voor SC Cambuur, maar SC Heerenveen hikte niet lang tegen die achterstand aan, want in de 7e minuut maakte Slagveer gelijk. SC Cambuur toonde zich echter niet verslagen, want vanaf de aftrap was het uiteindelijk weer Van de Streek die via een mooie combinatie scoorde.”

“In de tweede helft kreeg Narsingh de kans om SC Cambuur op een 3-1 voorsprong te zetten, maar zijn schot ging voorlangs. De ploeg van trainer Henk de Jong vierde na het laatste fluitsignaal een feestje met het publiek.”

De volgende afspraak voor de mannen van Henk de Jong is aanstaande vrijdag. Dan staat de zelden saaie uitwedstrijd tegen NAC Breda op het programma. Lees op de site voor meer info www.cambuur.nl/uitwedstrijden.

Foto: www.dijksfotografie.com