058-2963300
Vol voor de winst tegen de koploper: “Aan een gelijkspel hebben we niks”

Vol voor de winst tegen de koploper: “Aan een gelijkspel hebben we niks”

12 januari 2017, 18:13

Eindelijk! Het einde van de winterstop is in zicht en vanaf morgen barst het voetbalgeweld weer los op de Nederlandse velden. Voor SC Cambuur staat er meteen een kraker van formaat op het programma. Op bezoekt in Leeuwarden komt de koploper van de Jupiler League; VVV-Venlo.

De jarige trainer Sipke Hulshoff trakteerde de aanwezige pers niet alleen op gebak, ook liet hij zijn licht schijnen op het duel van morgenavond.

Op het wekelijkse persmoment werd eerst nog even teruggeblikt op het trainingskamp van vorige week in Spanje. Hulshoff: “We hebben een goede week gehad waarin we alles hebben kunnen doen wat we wilden doen. Je merkt ook dat het niveau en het tempo omhoog gaan. Dat zag je zeker ook in de oefenwedstrijd tegen Vitesse (0-0). Daar waren we gewoon de bovenliggende partij.”

SC Cambuur troefde afgelopen week met het aantrekken vleugelaanvaller Tarik Tissoudali een aantal Eredivisieclubs af. De hoofdtrainer daarover: “We zijn heel blij met zijn komst. Het is een enorm creatieve speler met veel snelheid en scorend vermogen. Dat is precies wat we zochten. Tarik zit morgen ook meteen bij de selectie, hij kan invallen als het nodig is.”

Ten opzichte van de opstelling van de laatste wedstrijden in 2016 zullen er niet veel veranderingen zijn in de basis. “We willen er nu zoveel mogelijk vastigheden in krijgen. Marvin (Peersman red.) is geschorst, dat is een gedwongen wissel, maar voor de rest zijn het de vertrouwde namen op het formulier. Voor wat de ziekenboeg betref zijn Raymond (Gyasi red.) en Jordy (Van Deelen red.) op de weg terug. Dat is goed nieuws.”

VVV mag zichzelf de trotste koploper van de Jupiler League noemen en daarom is het overbodig om te zeggen dat het zeker geen makkelijke avond zal worden. “Dat lijkt me duidelijk. We zullen morgen met een hoog tempo moeten spelen en daarbij geduldig en zorgvuldig zijn in balbezit. VVV zal vooral loeren op de counter, daar ligt ook hun kwaliteit. Ze zijn fysiek sterk en krijgen weinig tegendoelpunten. Daarentegen denk ik dat wij beter kunnen voetballen en ook het vertrouwen hebben. Wij gaan morgen dan ook vol voor de overwinning, aan een gelijkspel hebben we niks.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en VVV-Venlo is morgenavond om 20.00 uur. Voor alle tribunes zijn op dit moment nog kaarten verkrijgbaar. Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop of morgen de hele dag in de Fanshop.

Foto: www.dijksfotografie.com