058-2963300
SC Cambuur wint zonder groots te spelen ruim van Harkema

SC Cambuur wint zonder groots te spelen ruim van Harkema

12 juli 2019, 22:36

Het oefenduel tussen SC Cambuur en Harkemase Boys werd vanavond afgewerkt op het complex van Leeuwarder Zwaluwen dat was niet toevallig. De Zwaluwen openden op deze regenachtige vrijdag de nieuwe sporthal en bijbehorende kantine en het mag gezegd: beide zijn een absolute aanwinst voor Leeuwarden.

De stortregens van eerder op de dag en de niet bijster goede voorspellingen hielden de voetballiefhebbers gelukkig niet tegen. Het was namelijk meer dan gezellig druk aan de Middelzeelaan en of dat nou de motivatie was voor de 11 in het geel-blauw of niet; ze kregen al na 2 minuten een treffer te zien. Het was nota bene de gevierde Erik Schouten, die vandaag zijn handtekening zette onder een 2-jarig contract, die de bal tegen de touwen kopte.

Wie echter hoopte dat dit de opmaat zou zijn voor een sprankelende pot voetbal tegen de Derde Divisionist kwam enigszins bedrogen uit. Al is dat misschien aan de strenge kant, want de kansen waren wel overduidelijk in het voordeel van SC Cambuur. De score overigens ook, want die werd na zo’n 40 minuten verdubbeld. Het was de collega van Schouten in de verdediging, Kellian van der Kaap, die raak wist te koppen uit een vrije trap van Hoedemakers.

In het tweede bedrijf ging het tempo iets omhoog en dat resulteerde meteen in een treffer. Na een fraaie solo van Issa Kallon kwam de bal uiteindelijk bij Jamie Jacobs terecht en die kreeg een niet te missen kans: 3-0. In het restant van de wedstrijd bleef SC Cambuur de dominante partij, kreeg het nog een aantal prima kansen, maar bleven doelpunten uit.

Zo zijn de mannen van Henk de Jong en Sandor van der Heide qua score ruimschoots geslaagd voor de eerste serieuze test van de voorbereiding, maar is er voetballend gezien nog het één en ander te winnen.

Voor wie nog geen plannen heeft voor morgenavond: dan staat om 14.30 uur eerst het duel tussen de Ex-Oranje Leeuwinnen en Zwaluwen vrouwen 1 op het programma en vanaf 18.00 uur is het Oud Cambuur tegen het eerste elftal van de gastheer van vanavond.

De mannen van Henk de Jong hebben op hun beurt een volle trainingsweek voor de boeg en zijn volgende week zaterdag (20 juli) uiteraard aanwezig op de Open Dag van SC Cambuur. Graag tot dan!

Opstelling eerste helft: Bos (46′ Prinssen); Van Deelen (c) (67′ Raghoebar), Van der Kaap (67′ Berk), Schouten (86′ Sambissa), Sambissa (67′ Bangura); Hoedemakers (75′ Van der Kaap), Jacobs (55′ Bouman), Maulun; Kallon, Mühren en Robertha (46′ Paulissen)

Scoreverloop:
2′ Schouten
39′ Van der Kaap
53′ Jacobs

Foto: www.cambuurimages.nl