058-2963300

‘We worden elke week een stukje beter’

21 augustus 2014, 16:22

De nog altijd ongeslagen ploeg van Henk de Jong werkte vanochtend een laatste training af in de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen Heracles. Na afloop stond de hoofdtrainer het aanwezige journaille te woord en blikte hij alvast vooruit op de wedstrijd van morgenavond.

Ook keek de oefenmeester nog even terug op de wedstrijd van vorig weekend tegen Vitesse: “Al met al hebben we het qua resultaat gewoon goed gedaan en bij vlagen, met name in de eerste 20 minuten, hebben we ook heel aardig gespeeld. Als je bedenkt dat we 5 á 6 basisspelers kwijt zijn ten opzichte van vorig seizoen, is het heel logisch dat we nog niet de hele wedstrijd brengen wat we kunnen brengen. We zitten in een proces en worden elke week een stukje beter. Over de inzet van de jongens heb ik absoluut niks te klagen.”

Met twee nederlagen op rij (tegen respectievelijk AZ en FC Groningen) is Heracles het seizoen niet geweldig begonnen, maar dat maakt de wedstrijd niet per definitie makkelijker volgens De Jong: ‘Heracles is een fanatieke ploeg, ze spelen thuis, en gezien de vorige resultaten zullen ze er vol voor gaan. Maar voor ons liggen er morgenavond zeker mogelijkheden en het is een ideaal moment om een uitwedstrijd te winnen.”

Ook de Leeuwarder ziekenboeg is langzaam maar zeker aan het leegstromen: “Sander van de Streek keert terug bij de selectie, en we hopen dat Daniël de Ridder er volgende week weer bij kan zijn. Een hele wedstrijd zit er dan nog niet in, maar mocht het nodig zijn dan kan hij wel invallen. De rentree van Furdjel Narsingh is iets verder weg; hij heeft nog ongeveer een week of drie nodig.”

De aftrap van het duel tussen Heracles en SC Cambuur is vrijdagavond om 20.00 uur. Ben je niet aanwezig in het Polman Stadion? Dan kun je de wedstrijd live volgen via het betaalkanaal van FOX Sports of ons officiële Twitter-account: www.twitter.com/sccambuurlwd.

Foto: www.dijksfotografie.com