058-2963300

Xander Houtkoop komt voorste linie SC Cambuur versterken

5 augustus 2015, 13:47

Zo vlak voor de start van de competitie heeft SC Cambuur de vacature voor de linksbuitenpositie ingevuld. De 26-jarige Xander Houtkoop komt per direct over van ADO Den Haag en heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor de duur van drie seizoenen.

Houtkoop debuteerde in het seizoen 2009/2010 in het betaald voetbal voor FC Emmen en speelde daarna voor achtereenvolgens Heracles Almelo en Go Ahead Eagles. Het afgelopen jaar kwam de geboren Amsterdammer uit voor ADO Den Haag.

LEEUWARDEN, 05-08-2015, Eredivisie , Cambuur stadion , portret van SC Cambuur speler Xander Houtkoop . foto: Henk Jan Dijks

“Een klassieke buitenspeler met veel dreiging”, zo typeert technisch directeur Henry van der Vegt de nieuwste aanwinst van SC Cambuur. “Hij is precies het type speler waar we naar op zoek waren. Met zijn snelheid, diepgang en dreiging hebben we nu op de linkerkant meer mogelijkheden. We zijn daarnaast heel blij dat hij ondanks interesse van andere clubs voor ons heeft gekozen.”

Ook Xander Houtkoop heeft veel zin om bij SC Cambuur te gaan spelen “Cambuur is een echte volksclub met ambitie die prima bij mij past.  Ze spelen de laatste jaren goed voetbal, en ik hoop daar mijn steentje aan bij te dragen.”

Foto`s: www.dijksfotografie.com