058-2963300

“Zal altijd speciaal blijven om terug te keren in Leeuwarden”

21 augustus 2015, 10:18

Tussen 2011 en 2015 speelde hij voor SC Cambuur en morgenavond ontmoet hij met zijn nieuwe club Heracles zijn oude ploeggenoten. Voor de nu 26-jarige Wout Droste gaat het zaterdag een bijzondere avond worden: “Denk dat het voor mij altijd speciaal zal zijn om terug te keren in Leeuwarden.”  

Wout, hoe bevalt het bij Heracles Almelo?
“Goed, heel goed zelfs. We hebben een leuke spelersgroep en moet zeggen dat ik me hier al redelijk snel thuis voel.”

Wat zijn de grootste verschillen tussen SC Cambuur en Heracles Almelo?
“Denk dat beide clubs qua grootte wel vergelijkbaar zijn, het grote verschil voor mij is de ligging. Ik woon nu weer in de buurt van mijn vrienden en familie en dat is wel heel prettig.”

Hoe vind je het om weer terug te keren naar het Cambuur Stadion?
“Dat is zeker speciaal, heb toch vier seizoenen voor SC Cambuur gespeeld en dat met veel plezier gedaan. De steun van de supporters in die jaren was altijd fantastisch, en ik kijk er naar uit om die sfeer weer te ervaren. Bovendien zie ik veel van de jongens waar ik zo lang mee gespeeld heb zaterdag weer en dat is altijd leuk.”

Wat is de mooiste herinnering aan je tijd in Leeuwarden?
“Het kampioenschap was natuurlijk onvergetelijk. Vind het nog steeds geweldig dat ik dat heb mee mogen maken. De ontlading, de mensenmassa in het stadion en tijdens de huldiging, echt fantastisch.”

Hoe denk je dat SC Cambuur het dit seizoen in de Eredivisie gaat doen?
“Verwacht dat ze het gewoon weer goed gaan doen. Ze hebben nu natuurlijk wel een hele andere selectie, dus het is lastig in te schatten, maar de vorige jaren stond er ook telkens weer een goed team, dus dat zal nu niet anders zijn. Gun het de club en de mensen in ieder geval van harte.”

Wat verwacht je van de wedstrijd van zaterdag?
“Ik verwacht een redelijk gelijkwaardige wedstrijd. We zitten aan het begin van het seizoen, dus ben zelf ook best benieuwd hoe de verhoudingen liggen. Op voorhand zou ik geen duidelijke favoriet durven aanwijzen.”

Stel: je scoort tegen SC Cambuur. Juich je dan?
“Ja, ik ga natuurlijk wel juichen. Het lijkt me niet meer dan normaal dat je een doelpunt viert met je teamgenoten, maar ik zal niet uitbundig gaan juichen.”

Foto: www.dijksfotografie.com