058-2963300
Zo verging het de geel-blauwe internationals tijdens de afgelopen interlandperiode (2)

Zo verging het de geel-blauwe internationals tijdens de afgelopen interlandperiode (2)

18 oktober 2023, 13:12

De tweede interlandperiode van het seizoen 2023/2024 is ten einde voor de internationals van SC Cambuur en daarin vlogen Roberts Uldrikis (Letland), Fedde de Jong (Jong Oranje), Sekou Sylla (Guinee) en Tyrick Bodak (Curaçao) uit om meerdere (oefen)interlands af te werken met de nationale elftallen van hun land.

Per geel-blauwe speler en het bijbehorende land maken we hieronder de balans op.

Roberts Uldrikis (Letland -> EK-kwalificatie)

  • Donderdag 12 oktober: Letland – Armenië (2-0)
  • Zondag 15 oktober: Turkije – Letland (4-0)

Vanwege het feit dat Letland zich niet meer kan plaatsen voor het Europees Kampioenschap 2024 in Duitsland, stond er tijdens het zesde en zevende kwalificatietreffen in Groep D niet anders dan de spreekwoordelijke eer op het spel. In het duel tegen Armenië, waarbij de Letten het eerste resultaat binnenhaalden, werd Uldrikis na 82 minuten gewisseld en in de partij tegen Turkije werd hij na exact 75 minuten naar de kant gehaald.

Fedde de Jong (Jong Oranje -> EK-kwalificatie)

  • Donderdag 12 oktober: Jong Georgië – Jong Oranje (0-3)
  • Dinsdag 17 oktober: Jong Gibraltar – Jong Oranje (0-5)

Ook tijdens de derde en vierde kwalificatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap Onder 21 2025 in Slowakije wist Jong Oranje in Groep C de volle buit te veroveren en daarbij bovendien opnieuw geen tegentreffers te incasseren. In het duel tegen Jong Georgië behoorde De Jong tot de wisselspelers en kwam hij uiteindelijk niet binnen de lijnen, terwijl hij tijdens de ontmoeting tegen Jong Gibraltar niet tot de wedstrijdselectie behoorde.

Sekou Sylla (Guinee -> Vriendschappelijk) 

  • Vrijdag 13 oktober: Guinee – Guinee-Bissau (1-0)
  • Dinsdag 17 oktober: Guinee – Gabon (1-1)

Met het oog op de eerste twee kwalificatiewedstrijden voor het Wereld Kampioenschap 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten in november en de Afrika Cup 2023 in Ivoorkust in januari 2024 speelde Guinee twee oefeninterlands in Portugal. Tijdens het duel tegen Guinee-Bissau kwam Sylla na 80 minuten binnen de lijnen en tijdens het treffen tegen Gabon speelde hij de gehele tweede helft en was voormalig Cambuur-speler David Sambissa zijn directe tegenstander.

Tyrick Bodak (O21) (Curaçao -> CONCACAF Nations League) 

  • Vrijdag 13 oktober: Curaçao – Panama (1-2)
  • Woensdag 18 oktober: Curaçao – Trinidad en Tobago (5-3)

Het derde en vierde treffen in de CONCACAF Nations League (Groep A) leverde Curaçao één zege en één verliespartij op. Bodak bleef tijdens de duels tegen Panama en Trinidad en Tobago op de bank zitten.

Foto: www.dijksmedia.nl