058-2963300
Zo verging het de geel-blauwe internationals tijdens de afgelopen interlandperiode (3)

Zo verging het de geel-blauwe internationals tijdens de afgelopen interlandperiode (3)

22 november 2023, 10:32

De derde interlandperiode van het seizoen 2023/2024 (de laatste van het jaar 2023) is ten einde voor de internationals van SC Cambuur en daarin vlogen Roberts Uldrikis (Letland), Sekou Sylla (Guinee) en Tyrick Bodak (Curaçao) wederom uit om meerdere (oefen)interlands af te werken met de nationale elftallen van hun land.

Per geel-blauwe speler en het bijbehorende land maken we hieronder de balans op.

Roberts Uldrikis (Letland -> EK-kwalificatie/vriendschappelijk)

  • Zaterdag 18 november: Letland – Kroatië (EK-kwalificatie) (0-2)
  • Dinsdag 21 november: Polen – Letland (vriendschappelijk) (2-0)

Bij het achtste en laatste EK-kwalificatieduel in Groep D voor het Europees Kampioenschap 2024 in Duitsland stond voor Letland opnieuw alleen de eer op het spel, maar wist de ploeg geen resultaat te bewerkstelligen. Dat laatste gold ook bij de vriendschappelijke ontmoeting in en tegen Polen van de Letten. Bij beide interlands verscheen Uldrikis aan de aftrap en werd hij na respectievelijk 83 en 72 minuten naar de kant gehaald.

Sekou Sylla (Guinee -> WK-kwalificatie) 

  • Vrijdag 17 november: Guinee – Oeganda (2-1)
  • Dinsdag 21 november: Botswana – Guinee (1-0)

Tijdens de eerste kwalificatiefase voor het Wereld Kampioenschap 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten wist Guinee in Groep G in Marokko in extremis te winnen van Oeganda, maar ging de ploeg vervolgens in en tegen Botswana nipt ten onder. Bij het treffen met Oeganda mocht Sylla z’n basisdebuut maken voor het land en speelde hij de volledige wedstrijd mee en in het duel met Botswana stond hij eveneens in de basis en tikte hij ook de negentig minuten aan.

Tyrick Bodak (O21) (Curaçao -> Vriendschappelijk)

  • Vrijdag 17 november: Curaçao – El Salvador (1-1)
  • Dinsdag 21 november: Curaçao – El Salvador (1-1)

Voor Curaçao stonden er in eigen land twee oefeninterlands op het programma en daarbij was tweemaal El Salvador de opponent van de ploeg. Bij het eerste treffen nam Bodak op de bank plaats, maar tijdens de tweede ontmoeting mocht hij onder de lat plaatsnemen en zo speelde Bodak alweer z’n vierde wedstrijd in de hoofdmacht van Curaçao.

Foto: www.dijksmedia.nl