058-2963300
Zo verging het de geel-blauwe internationals tijdens de afgelopen interlandperiode

Zo verging het de geel-blauwe internationals tijdens de afgelopen interlandperiode

14 september 2023, 12:26

De eerste interlandperiode van het seizoen 2023/2024 zit erop voor de internationals van SC Cambuur en daarin vlogen Roberts Uldrikis (Letland), Fedde de Jong (Jong Oranje), Yoram van der Veen (Nederland O19) en Tyrick Bodak (Curaçao) uit om één of meerdere (oefen)interlands af te werken met de nationale elftallen van hun land.

Per geel-blauwe speler en het bijbehorende land maken we hieronder de balans op.

Roberts Uldrikis (Letland -> EK-kwalificatie)

  • Vrijdag 8 september: Kroatië – Letland (5-0)
  • Maandag 11 september: Letland – Wales (0-2)

In de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap 2024 in Duitsland bleef Letland ook in groepswedstrijd vier en vijf (Groep D) puntloos, waardoor deelname aan het eindtoernooi niet meer mogelijk is. Tijdens het treffen tegen Kroatië speelde Uldrikis de gehele wedstrijd en in de partij tegen Wales werd de centrumspits na exact 86 minuten gewisseld.

Fedde de Jong (Jong Oranje -> EK-kwalificatie)

  • Vrijdag 8 september: Jong Oranje – Jong Moldavië (3-0)
  • Dinsdag 12 september: Jong Noord-Macedonië – Jong Oranje (0-2)

In de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap Onder 21 2025 in Slowakije kende Jong Oranje een puike start in Groep C door de eerste twee wedstrijden te winnen. Tijdens het treffen met Jong Moldavië mocht De Jong zijn debuut voor Nederland Onder 21 maken en kwam hij na welgeteld 81 minuten binnen de lijnen, waarna hij in de wedstrijd tegen Jong Noord-Macedonië niet tot de wedstrijdselectie behoorde en vanaf de tribune de verrichtingen mocht bijwonen.

Yoram van der Veen (O21) (Nederland O19 -> Vriendschappelijk) 

  • Maandag 11 september: Italië O19 – Nederland O19 (0-2)

Tijdens de oefeninterland van Oranje O19 tegen Italie O19 mocht Van der Veen voor de eerste maal in zijn carrière het oranje-shirt dragen en debuteren bij het Nederlands elftal. Na precies 81 minuten kwam het jeugdexponent het veld.

Tyrick Bodak (O21) (Curaçao -> CONCACAF Nations League) 

  • Vrijdag 8 september: Trinidad en Tobago – Curaçao (1-0)
  • Zondag 10 september: Martinique – Curaçao (1-0)

Tijdens de eerste twee wedstrijden in de CONCACAF Nations League (Groep A) verloor Curaçao beide malen met het kleinst mogelijke verschil. Bodak bleef tijdens de duels tegen Trinidad en Tobago en Martinique op de bank zitten.

Foto: www.dijksmedia.nl