058-2963300
Zondag geen supporters van SC Cambuur in Eindhoven

Zondag geen supporters van SC Cambuur in Eindhoven

8 maart 2023, 14:45

In navolging op het eerdere besluit van Burgemeester Buma om het uitvak in het Cambuur Stadion voor de rest van dit seizoen leeg te laten heeft de Politie Noord-Nederland nu besloten om voorlopig geen supporters van FC Groningen en SC Cambuur meer te begeleiden naar uitwedstrijden vanwege vermeende bedreigingen.

Dit heeft als directe gevolg dat Burgemeester Dijsselbloem van Eindhoven het bezoek van wat tot dusver 125 supporters zijn vanuit Leeuwarden te verbieden bij de wedstrijd van zondag tussen PSV en SC Cambuur. Of zoals Dijsselbloem het zelf zegt in het persbericht van de gemeente Eindhoven: “Ik wil geen supporters ontvangen, die zich zo misdragen dat politieagenten hun werk niet meer kunnen doen.”

In een eerste reactie op dit besluit laat algemeen directeur Ard de Graaf weten even verbolgen als verrast te zijn. “Dat is in de basis om twee redenen. Dan heb ik het allereerst over de gebrekkige manier van communiceren. Als club hebben we geen enkel signaal vanuit de Politie hieromtrent ontvangen en herkennen we ons absoluut niet in dit beeld. Daarnaast worden nu alle voetballiefhebbers weggezet als halve criminelen en dat is natuurlijk ver bezijden de waarheid. Laat heel duidelijk zijn dat als er daadwerkelijk bedreigingen hebben plaatsgevonden richting agenten we dit nooit en te nimmer mogen tolereren en dat de betreffende individuen hiervoor gestraft moeten worden. Dat staat buiten kijf. Het gaat echter veel te ver om daar een hele grote groep welwillende supporters voor te straffen en dat is nu wel wat er aan de hand is.”

Supporters die reeds een kaart voor het uitvak in Eindhoven hebben aangeschaft zullen het bedrag uiteraard terug krijgen. Wat de gevolgen zijn voor de resterende uitwedstrijden van dit seizoen is op dit moment nog niet bekend.

Foto: www.dijksmedia.nl