058-2963300
Stadion058

Stadion058

Een nieuw tijdperk
Van Oost naar West. Van het Cambuurplein naar het Elfstedenpark. Maar vooral ook naar een stadion dat past bij de ambities van SC Cambuur om een stabiele Eredivisionist te worden en waarbij supporters en sponsoren de club zo optimaal mogelijk beleven en er tweewekelijks een unieke middag of avond uit van kunnen maken.

Het belangrijkste uitgangspunt bij de totstandkoming van het nieuwe Cambuur Stadion was dat het niet een standaard stadion moet worden, die zijn er inmiddels al genoeg, maar een écht voetbalstadion dat recht doet aan de historie en beleving van de Leeuwarder volksclub. Om dit te waarborgen is een stadionadviescommissie in het leven geroepen, bestaande uit een twintigtal supporters en sponsoren uit alle geledingen, die als belangrijkste opdracht mee hebben gekregen om er een ‘nieuw thuis’ van te maken.

Met vier losse tribunes (zoals ook het geval is aan het Cambuurplein), steile tribunes die doorlopen tot de rand van het veld, hoge lichtmasten die al vanuit het centrum van de stad te zien zijn en een groot Supportershome waar iedereen terecht kan voorafgaand, in de rust en na afloop van de wedstrijd is dat ruimschoots gelukt.

Geen wedstrijdbezoek, maar een avond uit
Bij SC Cambuur houden we van voetbalromantiek en dat er tranen zullen vloeien bij het afscheid van het huidige stadion staat vast. Om iets van dit gevoel mee te nemen zullen er zo veel mogelijk oude elementen worden meegenomen naar het nieuwe stadion. Een mooi voorbeeld hiervan is het hert dat nu nog de voorkant van het stadion siert, maar in het nieuwe stadion boven de receptie een mooie plek gaat krijgen.

Wat daarentegen niet gemist zal worden zijn de sterk verouderde faciliteiten op het gebied van horeca, toiletten en hospitality. In het nieuwe stadion bezoek je niet enkel een thuiswedstrijd van SC Cambuur, maar kun je, als je dat wilt, genieten van een complete avond uit. Waar je ook zit in het nieuwe stadion, de faciliteiten zijn er op ingericht om droog, warm en gezellig voor te beschouwen en/of terug te blikken op de wedstrijden. Ook als het gaat om entertainment zal op meerdere plekken in het stadion iets te beleven zijn, waarbij ruimtes op de hoofdtribune toegankelijk zijn voor sponsoren en het grootse nieuwe Supportershome de plek is voor de supporters.

Duurzaamheid
Het nieuwe Cambuur Stadion gaat het meest duurzame stadion van Nederland worden. Dat klinkt ambitieus en dat is het ook. Toch zetten we hier op in omdat we onze verantwoordelijkheid willen nemen en onze maatschappelijke functie niet alleen in woorden, maar ook in daden willen uitdragen. Met praktische oplossingen als het opvangen van regenwater, zonnepanelen op het dak, geen gasaansluitingen en afvalverwerking is nieuwe stadion een lichtend voorbeeld voor andere clubs en huishoudens in het algemeen.

Social media
Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Stadion058? Hieronder vind je alle social media kanalen.

Twitter
Facebook
Instagram
LinkedIn