058-2963300

Jong SC Cambuur met gemak langs Jong Feyenoord

6 december 2016, 20:06

Zelden zal er in de geschiedenis van SC Cambuur een wedstrijd zijn aan te wijzen waarin de Leeuwarders met zoveel gemak een team van Feyenoord aan de kant zetten. Van begin af aan was de ploeg van Dennis van der Ree heer en meester. De ene aanval na de andere ging richting het Rotterdamse doel. De opgelegde kansen waren legio, maar steeds ontbrak dat laatste zetje of stond de goed keepende Ramon ten Hove in de weg. Aan de andere kant had Leonard Nienhuis weinig te doen. Op de laatste minuut voor rust na toen hij een Feyenoordschot net naast zijn doel zag belanden.

De vraag alleen was wanneer Jong Cambuur dit surplus in doelpunten zou uitdrukken. Schoten van dichtbij en van afstand waren net niet zuiver genoeg. Hoe dan ook, het verlossende antwoord kwam in de 58-ste minuut. Daan Boerlage drong het strafschopgebied binnen en werd gevloerd door de Feyenoord-goalie. Penalty besliste de arbiter van dienst. Aanvoerder Rowdy van der Putten belastte zich met het voltrekken van het vonnis en hij deed dat feilloos. De 1-0 was een feit en het was ook wel zeker dat daar geen negatieve verandering in zou komen. Een mooie, van tevoren niet geheel verwachte, overwinning voor Jong Cambuur.

Jong Cambuur. Nienhuis, Den Hoedt, Steenvoorden, Van den Beemt, Blackson, Boutzamar. Gouriye, Boerlage, Conraad, Van der Putten, Akhamrane. In de tweede helft kwam Vissie voor Steenvoorden in het veld, Claver voor Blackson en Van Warven voor Akhamrane.