058-2963300

City middenvelder Jack Byrne voor één seizoen naar SC Cambuur

30 juni 2015, 10:28

Komend seizoen is er opnieuw een speler van de Engelse grootmacht Manchester City te bewonderen in het shirt van SC Cambuur. Middenvelder Jack Byrne komt de manschappen van Henk de Jong voor één seizoen op huurbasis versterken.

De 19-jarige Byrne is een multifunctionele, centrale middenvelder die namens Ierland uitkwam voor alle vertegenwoordigende jeugdelftallen. Al op jonge leeftijd vertrok hij vanuit zijn geboortestad Dublin naar Manchester om zijn droom na te jagen. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor de Elite Development Squad van trainer Patrick Vieira.

Na Albert Rusnák en Sinan Bytyqi is Byrne alweer de derde speler die (tijdelijk) overkomt van Manchester City, en dat is volgens technisch directeur Henry van der Vegt een prima ontwikkeling. “Voor ons is het een uitgelezen manier om onze selectie van specifieke kwaliteit te voorzien. Ook bij City is men zeer tevreden over de samenwerking en de ontwikkeling die de spelers bij ons in Leeuwarden maken. Dit is ook de insteek bij de (ver)huur van Jack en daarbij wensen wij hem alle succes.”

Foto: www.dijksfotografie.com / Andre Weening