058-2963300

Dubieuze momenten bepalen duel tegen Feyenoord

16 augustus 2015, 17:40

 

Kijk, verliezen van Feyenoord na een hectische week behoorde tot de mogelijkheden, maar de manier waarop roept vragen op. Cambuur hield tot dertien minuten voor het einde het doel schoon. Toen kwam de kopbal van invaller Michiel Kramer. Onhoudbaar en dus 0-1. Vlak daarop veerde heel Cambuur op. Martijn Barto, ook invaller, klopte, ook al met een kopbal, de Rotterdamse goalie Kenneth Vermeer. Sven van Beek haalde bal van de lijn, aldus het oordeel van de arbitrage. De scheidsrechter floot niet voor doelpunt, zijn assistent langs de lijn vlagde niet en dus geen verandering in de score.

Cambuur-trainer Henk de Jong was kort maar krachtig: “Volgens mij was het gewoon een goal.” Zijn collega Giovanni van Bronkhorst zei dat men in Rotterdam een systeem heeft dat bij een doelpunt in dergelijke gevallen een seintje wordt gegeven op het horloge van de arbiter. Dat  het in blessuretijd ook nog 0-2 werd kwam door een penalty die voor hands werd gegeven. Dirk Kuijt, redelijk onzichtbaar deze middag , maakte de 0-2. Vraag is echter: was het wel hands? Vrienden zeiden van niet, ‘vijanden’ hadden hun twijfels. Kortom, Cambuur had tegen Feyenoord met een elftal dat alles van het improvisatievermogen van de staf  had gevergd, lange tijd zicht op een puntje, maar kreeg geen loon naar werken. Zuur verlies, derhalve.

Zoals verwacht verving de nog niet geheel fitte Calvin Mac-Intosch de naar Groningen vertrokken Etiënne Reijnen. Hij werd meteen uitgeroepen tot ‘man of the match’. Dat was niet de enige aanpassing in de achterste linie. Rechtsback Marlon Pereira moest halverwege met een blessure afhaken en na een uur was het ook gedaan met Vytas. Hij verliet strompelend het veld. Aangezien De Jong en zijn staf toen door de achterhoedespelers heen waren, was het een kwestie van hopen op geluk en niet verwachte ingevingen. Dat lukte tot de 77-ste minuut.

Voor de rust hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Cambuur kreeg de complimenten het grote Feyenoord onder de duim te houden. Beide teams kregen weinig kansen, de defensies speelden sterk. In de tweede helft zou Feyenoord doordrukken, zo was de bedoeling. Dat lukte nauwelijks. Toegegeven, er kwamen een paar kansen, maar Sander van de Streek had er ook eentje op z’n slof. Zijn inzet ging het over het doel. Martijn Barto kopte een corner net naast, Obeche deed nog een poging, maar tegen een overmacht aan fortuin was uiteindelijk geen kruit gewassen. Cambuur hoeft door deze nederlaag niet in de war te raken, zeker niet als je met zo’n fantasie-team zo goed een kampioenskandidaat partij kan geven.

SC Cambuur – Feyenoord 0-2 (0-0). 77. Kramer 0-1, 90+3. Kuijt 0-2 (pen.). Scheidsrechter: Van Boekel. Gele kaart: Ogbeche (Cambuur), Van der Heijden en Kuyt (Feyenoord). Toeschouwers: 10.000.

 

Opstellingen. SC Cambuur: Nienhuis, Pereira (45. Heerings)  Mac-Intosch, Peersman, Andriuskevicius (61. Narsingh) , Bakker, Overgoor, Van de Streek, Rosheuvel (68. Barto), Ogbeche, Houtkoop.

Feyenoord: Vermeer, Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Van der Heijden; Kuyt, Vejinovic, Ahmadi, Kazim Richards (61 Kramer), Basacikoglu en Toornstra ( 70. Immers).

 

Man of the match Calvin Mac-Intosch  ontving de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Wedstrijdsponsor Friks, Leeuwarden

Balsponsor Expose, Amsterdam

Wisselsponsor De Haan Advocaten & Notarissen, Leeuwarden

Ballenjongens en mascotte: jeugd van SC Cambuur.

 

Volgende thuiswedstrijd zaterdagavond 22 augustus 20.45 uur tegen Heracles Almelo.

Foto: www.dijksfotografie.nl