058-2963300
En dat is twee: eerste profcontract voor Bram Marsman

En dat is twee: eerste profcontract voor Bram Marsman

15 mei 2024, 15:30

Nadat gisteren Tyrique Mercera al werd vastgelegd is het vandaag de beurt aan Bram Marsman. De 21-jarige linksback heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract en ligt daarmee tot de zomer van 2026 vast in Leeuwarden, met een optie voor een extra seizoen.

De uit Vroomshoop afkomstige Marsman maakte in 2022 de overstap van de FC Twente/Heracles Academie naar de Jeugdopleiding van SC Cambuur. Na een kleine twee jaar aan de weg te hebben getimmerd bij Onder 21, debuteerde de linkspoot kortgeleden officieel in het eerste elftal.

Dat deed Marsman op 26 april in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. De linksback kwam halverwege het duel binnen de lijnen en deed meteen van zich spreken door na vier minuten een assist te leveren op Milan Smit.

Technisch manager Lars Lambooij over de talentvolle linksback: “Het is goed nieuws voor de club en tegelijkertijd ook een compliment richting onze jeugdopleiding dat we na Tyrique nu ook Bram hebben weten vast te leggen. Dit past in onze strategie om talentvolle spelers te ontwikkelen en door te laten stromen naar het eerste elftal. Bram heeft in de afgelopen periode echt een enorme groei doorgemaakt en zijn moderne, energieke stijl sluit ook nog eens uitstekend aan bij het profiel dat wij hebben opgesteld voor deze positie.”

Proficiat en zet hem op, Bram!

Foto: Cambuur Media