058-2963300
Gelijkspel voor SC Cambuur in generale repetitie

Gelijkspel voor SC Cambuur in generale repetitie

7 augustus 2021, 16:49

Het aftellen kan nu echt beginnen, want over precies acht dagen maakt SC Cambuur haar rentree in de Eredivisie. Vandaag stond de generale repetitie op het programma en voor de mannen van het Cambuurplein ging daar eerst een busreis van zo’n 300 kilometer naar het Belgische Beveren aan vooraf. Hier was het te gast op de Fan Dag van Waasland-Beveren om de krachten te meten en een laatste serieuze wedstrijdprikkel op te doen voordat de competitie gaat beginnen.

Positief (en dus negatief getest) voor SC Cambuur was de terugkeer van een niet onbelangrijk viertal. Issa Kallon, Robin Maulun, Jamie Jacobs en David Sambissa behoorden namelijk weer tot het keurkorps van De Jong en kwamen vanmiddag in het Freethiel Stadion ook allemaal in actie. Dat was nodig ook gezien de aantallen en bovendien de weerstand van de tegenstander. Waasland-Beveren komt na de degradatie van vorig seizoen weliswaar uit op het tweede niveau van België, gezien de budgetten en de waarde van de selectie is het een niet te onderschatten tegenstander.

Daar trok SC Cambuur zich echter niks van aan en kwam furieus uit de startblokken. Al na vier minuten stond de openingstreffer op het scorebord en liet Sam Hendriks nog maar eens zien over een neusje voor de goal te beschikken. Hij kroop in de zestien voor zijn man en de lage voorzet van Robin Maulunwas op maat. Een echte spitsengoal en een uitstekende start voor de in het nieuwe donkerblauwe uitshirt gestoken Leeuwarders was een feit.

Niet lang daarna had Mitchel Paulissen de toch al puike start nog iets mooier kunnen maken, maar de levensgrote kans die hij kreeg na slordig uitverdediger van de Belgische gastheer was niet aan hem besteed.

Wat volgde was een eerste helft waarin SC Cambuur volgens de eigen huisstijl veel de bal had, makkelijk combineerde en met veel energie speelde, maar waarin het wel moeizaam tot kansen kwam. Het was telkens net niet in de eindfase, al probeerden Maulun en Paulissen het nog wel van afstand.

De Belgische gastheer zette daar voor rust niet overdreven veel gevaar tegenover, al kwam het na nog geen half uur spelen wel op gelijke hoogte. Uit een afgeslagen corner kwam Hoggas door vanaf links en via een Leeuwarder been ging de bal met enig fortuin in het doel van Stevens: 1-1.

Het was ook meteen de ruststand en daar mocht vooral Waasland-Beveren content mee zijn. Na rust veranderde dat enigszins en waren het de Belgen die voor het meeste gevaar zorgden. De 2-1 zat er op basis van die constatering ook enigszins aan te komen, maar het was niet toevallig dat ook deze treffer voortkwam uit een corner. Dit keer was het middenvelder Leonardo Bertone, ooit nog actief in de MLS, die raak schoot.

Met de net voor de Belgische treffer ingevallen Tol, Sambissa, Jacobs en Kallon ging SC Cambuur op jacht naar de gelijkmaker en vlak voor het laatste fluitsignaal kwam die er ook en op fraaie wijze bovendien. Het was de laatstgenoemde van het rijtje invallers die vanaf rechts op snelheid zijn man opzocht, een gaatje vond voor een uithaal met rechts en verwoestend raak schoot in het dak van het doel. Zo bepaalde Issa Kallon de einstand op 2-2 en sluit SC Cambuur de oefencampagne af met een gelijkspel in Beveren.

Volgende week zondag gaat het Eredivisieavontuur echt van start en komt op zondagmiddag FC Groningen op bezoek in het Cambuur Stadion. Voor deze wedstrijd is helaas geen losse kaartverkoop en alle informatie voor seizoenkaarthouders is hier te vinden.

Opstelling Waasland-Beveren: Jackers (C); Mertens, Schoonbaert, Vukotic, Davis; Bertone, Hoggas, Verreth, Albanese; Efford en Maderner

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt (78’ Van der Meer), Mac-Intosch (63’ Tol), Schouten (C), Bangura; Hoedemakers, Maulun (63’ Jacobs), Breij; Doodeman (63’ Sambissa), Hendriks (63’ Kallon) en Paulissen

Scheidsrechter: Matonga Simonini

Scoreverloop:
‘4  0-1, Hendriks
25’ 1-1, Hoggas
64’ 2-1, Bertone
89’ 2-2, Kallon

Foto: www.dijksmedia.nl