058-2963300
Henk de Jong: “Er voor zorgen dat we het stadion in Zwolle stil krijgen morgen”

Henk de Jong: “Er voor zorgen dat we het stadion in Zwolle stil krijgen morgen”

5 november 2021, 15:13

Na drie achtereenvolgende wedstrijden in de competitie zonder punten was het afgelopen zondag tegen RKC Waalwijk eindelijk weer raak. Door een puik doelpunt met Issa Kallon als eindstation wist SC Cambuur met 0-1 te zegevieren in Brabant en datzelfde kunstje hopen de geel-blauwen morgenavond opnieuw te flikken, wanneer het in Overijssel PEC Zwolle treft. Met hoofdtrainer Henk de Jong blikken we zoals gebruikelijk vooruit op het speelweekend.   

Naast drie welverdiende punten bracht het bezoek aan RKC de Drachtster oefenmeester ook nieuwe inzichten over zijn ploeg. “We hebben op het (door de regen red.) zwaar te bespelen veld in Waalwijk onverzettelijkheid laten zien en aangetoond als team zijnde ook te kunnen knokken voor een overwinning. Met diezelfde instelling moeten we er tegen PEC Zwolle ook invliegen. We hebben de schwung daarnaast al weken te pakken en moeten nu doorstoten.”

Voor het tweede weekend op rij (op vreemde bodem) de volle buit pakken zal echter geen abc’tje worden voor de Leeuwarder formatie. De Jong: “Ik blijf het zeggen: iedere wedstrijd is voor ons lastig en een nieuwe uitdaging. Daarbij treffen we in PEC Zwolle ook nog eens een ploeg die in mijn ogen onterecht de hekkensluiter van de Eredivisie is. We zullen op onze hoede moeten zijn, maar tegelijkertijd liggen er voor ons ook weer voldoende kansen.”

Wat betreft de inzetbaarheid van spelers is er voor De Jong geen reden tot klagen. “Iedereen is topfit en we kunnen volop keuzes maken. Dat betekent onder andere dat David Sambissa, ondanks zijn uitvalbeurt tegen RKC, gewoon kan spelen. Daarnaast ben ik (en de overige spelers ook red.) blij dat jongens als Nick Doodeman nadrukkelijk op de deur beginnen te kloppen. En dan is er ook nog Michael Breij die weer volledig hersteld is van ziekte.”

Tot slot klonken er vanuit de mond van de hoofdtrainer lovende woorden voor de eigen Twaalfde Man. “Ja, ik heb begrepen dat er vijfhonderd supporters meereizen naar Zwolle en dat het uitvak daarmee is uitverkocht. Fantastisch natuurlijk! Ook op dat gebied is er een stijgende lijn te zien en ik merk daarnaast dat de wisselwerking tussen spelers en supporters alleen maar toeneemt. We moeten er met z’n allen voor zorgen dat we het stadion in Zwolle stil krijgen morgen. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in!”

Het treffen in het MAC3PARK stadion tussen PEC Zwolle en SC Cambuur wordt morgenavond om klokslag 21.00 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. Voor degenen die geen kaartje hebben weten te bemachtigen voor het uitvak is het duel rechtstreeks te volgen via ESPN 1 en het radioverslag van Omrop Fryslân. Via ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd) houden we je daarnaast ook op de hoogte van alle verrichtingen in Zwolle.

Foto: www.dijksmedia.nl