058-2963300
Henk de Jong: “Mercera heeft het goed gedaan, dus hij blijft staan”

Henk de Jong: “Mercera heeft het goed gedaan, dus hij blijft staan”

2 mei 2024, 14:32

Voor SC Cambuur staat in de een-na-laatste speelronde van het seizoen een verre uitwedstrijd op het programma. De spelersbus zet vrijdag koers richting het zuiden, waar een ontmoeting met nummer twee Roda JC wacht. Dat het uitvak in het Parkstad Limburg Stadion leeg zal blijven, vindt Henk de Jong jammer.

Vanwege de supportersonvriendelijke voorwaarden die door de lokale driehoek zijn gesteld, werd in overleg met de verschillende supportersverenigingen besloten geen kaartverkoop te organiseren voor de wedstrijd in Kerkrade. “Dat vind ik zonde, maar ik snap het wel. Na de wedstrijd een uur in het stadion wachten en daarna pas naar huis, dan zijn de supporters misschien pas om half 5 weer terug. Dat is wel echt heel laat.”

Zonder de eigen supporters, maar met de van een schorsing teruggekeerde Remco Balk zal SC Cambuur aantreden in Kerkrade. Zijn rentree in de basis gaat ten koste van Fedde de Jong, die op de bank zal plaatsnemen. Hoewel de kans klein is dat de Leeuwarders zich nog plaatsen voor de play-offs, mikt De Jong op een goed resultaat. “Ik hoop dat het stadion vol zit. Het wordt een interessante pot tegen een goede tegenstander. Roda JC heeft met Walid Ould-Chikh, Wesley Spieringhs en Rodney Kongolo een sterk middenveld.”

SC Cambuur maakte vorige week tegen FC Dordrecht (3-3) een einde aan een reeks nederlagen. Dat deden de geel-blauwen met Tyrique Mercera op de positie van controlerende middenvelder. Zijn basisdebuut smaakt naar meer, vindt De Jong. “Hij heeft het goed gedaan, dus het zou niet terecht zijn om hem er nu uit te halen. Hij moet het niveau dat hij tegen Dordrecht heeft gehaald zien vast te houden. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen.”

Met Roda JC treft SC Cambuur een tegenstander die verwikkeld is in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. “Het zou mooi zijn als we in ieder geval een puntje pakken. Vorige week hebben tegen FC Dordrecht een leuke wedstrijd gezien. Dat willen we graag weer.”

De wedstrijd tussen Roda JC en SC Cambuur wordt morgenavond in het Parkstad Limburg Stadion gespeeld en gaat om 20.00 uur van start. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen via ESPN 4, het radioverslag van Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden of onze livefeed op X.

Foto: Cambuur Media