058-2963300

Henk de Jong: “We hebben de Twaalfde Man meer dan ooit nodig”

14 augustus 2015, 17:25

De kop is er af! Afgelopen woensdag pakte SC Cambuur op bezoek bij PEC Zwolle het eerste punt van het seizoen 2015/2016 (2-2). Zondag is het tijd voor de eerste thuiswedstrijd wanneer het Feyenoord van Giovanni van Bronckhorst op bezoek komt. Aanvoerder Etiënne Reijnen zal hier niet bij zijn, hij maakt per direct de overstap naar FC Groningen.

Het vertrek van Etiënne Reijnen is voor hoofdtrainer Henk de Jong logischerwijs geen goed nieuws. “Natuurlijk baal je daar even van en zeker op dit moment. Maar dit was gewoon niet over het weekend heen te tillen vanwege een afspraak in zijn contract. Dus dan wordt je als staf wel even met een probleem geconfronteerd, maar we gunnen het Etiënne allemaal van harte. Hij is een goede voetballer en ook een fantastisch mens.”

“Hoe lastig de situatie ook is, we gaan daar als staf niet over zeuren”, vervolgt De Jong. “Zo werkt het nou eenmaal in de sport en in het voetbal. Dat is voor niemand een verrassing en we gewoon lekker door waar we mee bezig waren.”

De vacante positie van Etiënne Reijnen wordt zondag mogelijk ingevuld door Calvin Mac-Intosch. “Dat is de meest logische vervanger, al is hij nog niet helemaal fit. Het gaat wel steeds beter met hem, maar het is nog even afwachten of hij tegen Feyenoord al kan spelen. Voor de rest staan we er goed voor, Erik (Bakker red.) heeft wat pijntjes, Narsingh kan weer iets langer spelen en de blessures van Byrne en Hoefdraad zijn bekend.”

De hoofdtrainer rekent zondag tegen Feyenoord meer dan ooit op de steun van de Twaalfde Man. “Onze supporters weten hoe we er als club voor staan en wat er wel en niet mogelijk is. We hebben ze zondag dubbel en dwars nodig. Ze moeten de twaalfde tot en met de vijftiende man zijn, dat kan zeker het verschil maken. En dan gaan we met z’n allen volle bak de strijd aan.”

Het duel tussen SC Cambuur en Feyenoord is helemaal uitverkocht. Ben je niet één van de gelukkigen met een kaartje? Dan kun je de wedstrijd live volgen via ons Twitter-account: www.twitter.com/sccambuurlwd en/of het betaalkanaal van FOX Sports.

Foto: www.dijksfotografie.com