058-2963300

Hoor voor altijd bij een halve eeuw SC Cambuur!

9 oktober 2014, 10:39

In november verschijnt het unieke Jubileumboek over 50 JAAR SC CAMBUUR, met hierin ook opgenomen de geschiedenis van Cambuurs voorloper in het betaald voetbal, de v.v. Leeuwarden.In nauwe samenwerking met Cambuur en de Leeuwarder Courant leggen de auteurs Siebe Annema, Willem Stegenga, Johann Mast, Gerrit Kloosterman, Frederik Bierling, Bonne Stienstra, Wietse Dijkstra en Matty Verkamman de geschiedenis van Cambuur voor altijd vast.

Het boek van Kick uitgevers in Rotterdam is het deel 7 in de monumentale clubboekenreeks ‘De Eredivisie Bibliotheek’ en is een zogenoemde ‘stoeptegel’ met een omvang van circa 650 blz. en een gewicht van 5 kilo. Vele honderden, vaak exclusieve foto’s zijn erin opgenomen. Alle wedstrijden, alle spelers en alle doelpunten van 50 jaar Cambuur en de hieraan voorafgaande periode van ook bijna 50 jaar v.v. Leeuwarden, zijn in een bijlage van week tot week te volgen. Voor de ware Cambuur-fan is dit ultieme boek over Cambuur een absolute must!

De winkelprijs voor het boek bedraag € 79,-. Tot 1 december a.s. geldt een intekenperiode waarin het boek tegen een korting van € 10,- kan worden besteld. Tijdens die intekenperiode is er tot 1 november a.s. voor alle fans de mogelijkheid om in dit boek met eeuwigheidswaarde te worden opgenomen. Wie voor 28 oktober intekent wordt met zijn of haar naam achterin het boek opgenomen onder de kop ‘WIJ ZIJN CAMBUUR’.

50 JAAR SC CAMBUUR is een feest van herkenning en herinneringen. Na de lange aanloop van v.v. Leeuwarden, tekent deze arbeidersclub vanaf 1954 voor de eerste tien jaar in het betaald voetbal. Cambuur neemt het stokje over in 1964. Meteen al na het eerste seizoen wordt de promotie van de Tweede Divisie naar de Eerste Divisie uitbundig gevierd. Alle grote namen komen vervolgens voorbij. In woord en beeld wordt in aparte verhalen en interviews stilgestaan bij grote spelers als Pier Alma, Hennie Weering, Johan Wieringa, Dirk Roelfsema, de legendarische doelman Frans de Munck en uiteraard ook bij de bevlogen leiders van het eerste uur: trainer Jan Bens en manager Sietse Westra.

In een volgende periode zijn de onvergetelijke buitenspeler Henk de Groot, Koko Hoekstra, Gerrie de Jonge en Johan Zuidema de smaakmakers. Ook zij zijn van week tot week in het boek te volgen en te zien. Dat geldt ook voor de daarop volgende generaties topspelers, van wie Carlo de Leeuw, Jos Peltzer, Willem van der Ark, Johan Abma (de linksback die de veruit meeste wedstrijden voor Cambuur speelde) de fabuleuze keepers Oscar Zijlstra en Frid Grim en Jan Bruin de grote figuren. Dan volgt de bloeiperiode met toppers als Mark de Vries en Sandor van der Heide.

Bijna dertig jaar duurde het voordat Leeuwarden eindelijk voetbal op het niveau van de Eredivisie kreeg te zien. Twee termijnen van elk twee jaar op het hoogste niveau in de jaren negentig worden uitvoerig belicht in het boek. En dan wordt natuurlijk ook uitvoerig stilgestaan bij het zo mooie heden van de club.

Kortom, het boek over 50 jaar SC Cambuurhoort op de boekenplank van iedere supporter van onze club! En iedere fan ziet zichzelf dus ook terug in dit giga-boek!

Het boek kan eind november in het stadion worden opgehaald. Wie het boek thuisbezorgd wil hebben, betaalt een bedrag van € 7,50 voor de verzendkosten.

Het officiële Jubileumboek is hier online te bestellen: www.cambuur.nl/jubileumboek.