058-2963300
HUURDEAL: Mimoun Mahi voor de rest van dit seizoen in het geel-blauw

HUURDEAL: Mimoun Mahi voor de rest van dit seizoen in het geel-blauw

17 januari 2023, 15:45

SC Cambuur heeft zich per direct versterkt met Mimoun Mahi. De multifunctionele aanvaller komt voor de rest van dit seizoen op huurbasis over van competitiegenoot FC Utrecht.

Mahi (28) kende dit seizoen het nodige blessureleed, maar is inmiddels weer helemaal fit en beschikt over een indrukwekkend CV. Al in 2012 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal voor Sparta Rotterdam en daar maakte hij dermate veel indruk dat hij in 2014 de overstap maakte naar FC Groningen. Voor de Groningers kwam hij 138 keer in actie en daarin wist hij 39 keer het net te vinden en was hij negentien keer de aangever. Na een avontuur bij het Zwitserse FC Zurich keerde hij in 2020 terug op de Nederlandse velden bij FC Utrecht. Ook daar wist hij indruk te maken met dertien treffers en zeven assists in vijftig wedstrijden.

Technisch manager Foeke Booy is dan ook in zijn nopjes met de komst van Mahi: “Mimoun is bekend in de Eredivisie en heeft al meerdere seizoenen laten zien wat hij kan. We waren op zoek naar bewezen kwaliteit in combinatie met ervaring, leiderschap, de wil om te komen plus beschikbaarheid. Die steun kan ons team goed gebruiken. Hij mist nog wel wat wedstrijdritme, maar kan wel direct aansluiten bij de groep en hopelijk snel minuten gaan maken.”

Welkom bij de club en maak ons gek, Mimoun!

Foto: www.dijksmedia.nl