058-2963300
Jullie bijzondere verhalen over het Cambuur Stadion (2)

Jullie bijzondere verhalen over het Cambuur Stadion (2)

9 mei 2024, 12:04

Onlangs deden we een oproep om jouw bijzondere verhaal over het Cambuur Stadion met ons te delen. Van de vele prachtige verhalen die wij hebben ontvangen, wordt richting de laatste wedstrijd een selectie gepubliceerd. Met vandaag de verhalen van Roy de Jager (35) en Fabian van der Veen (24).

Misschien wel mijn mooiste Cambuur-avond ooit – Roy de Jager (35)
In 1996 mocht ik als jonkie van acht jaar voor het eerst met mijn vader mee naar Cambuur. Honderden thuis- en uitwedstrijden later heb ik onlangs misschien wel mijn allermooiste wedstrijd ooit beleefd.

Het resultaat in de halve finale van de KNVB Beker tegen N.E.C. was niet wat we hadden gehoopt, maar de avond was er een om nooit te vergeten. Het begon allemaal bij de loting, die we met z’n allen voor de tv in het ‘clubhuus’ keken. Als we maar thuis loten, hoopte iedereen.

Het werd een thuiswedstrijd, tegen N.E.C. Er werd gejuicht. N.E.C. zouden we immers kunnen hebben, toch? Al snel daarna ging een bericht rond op WhatsApp: er moest vuurwerk komen, en veel ook.

De wedstrijddag zelf ging ik net even wat eerder weg van werk. Snel douchen en daarna met m’n maten verzamelen bij de Cambuurbar. Hest zenuwen? Ja! De een nog meer dan de ander.

Het stadion bij de opkomst van de spelers, de strijd op het veld, de gigantische hoeveelheid vuurwerk in en rond het stadion. Maar vooral de fantastische sfeer op de tribune’s de hele wedstrijd. Misschien wel mijn mooiste Cambuur-avond ooit.

Seizoenkaart als laatste cadeau – Christiaan de Ruiter (24)
Als kleine jongen ging ik vaak met mijn vader, opa en oma naar Cambuur. Ook was ik, net als mijn neefje, lid van de KidsClub. Van mijn opa en oma kreeg ik mijn allereerste seizoenkaart. Mijn opa was het jaar daarvoor overleden, dus dit was het laatste cadeau dat hij aan mij gaf.

Hij was een echte Cambuur-man en heeft zelfs nog een stukje van zichzelf in het stadion gestopt. Zo heeft hij de raampjes boven de zakenclub gemaakt. Ik weet nog goed dat ik de frames die hiervoor nodig waren in zijn werkplaats zag liggen. Ik heb zin in de verhuizing en ben benieuwd naar wat de toekomst de club gaat brengen, maar zal met pijn in mijn hart afscheid nemen van dit stadion dat ik van kleins af aan mijn tweede thuis noem.

Hier lees je Deel 1 van Jullie bijzondere verhalen over het Cambuur Stadion

Foto: www.dijksmedia.nl