058-2963300
Morgenochtend start reservering thuisduels tegen PEC Zwolle en Fortuna Sittard

Morgenochtend start reservering thuisduels tegen PEC Zwolle en Fortuna Sittard

7 februari 2022, 15:50

UPDATE | Voor de competitiewedstrijd in het Cambuur Stadion tussen SC Cambuur en PEC Zwolle is het als seizoenkaarthouder niet meer mogelijk om een toegangsbewijs te bemachtigen. Alle beschikbare reserveringen zijn namelijk inmiddels over de (digitale) toonbank gegaan. Voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op zaterdag 26 februari is het voor seizoenkaarthouders nog wel mogelijk om kosteloos een toegangsbewijs te claimen.

Er is in de afgelopen tijd veel gezegd en geschreven over de bezetting van de stadions in Nederland. Waar in menig Europees land de stadions weer vol zitten en de FieldLabs bovendien hebben aangetoond dat dit op een veilige en verantwoorde manier kan in de buitenlucht heeft het kabinet besloten dat de stadions voor maximaal 1/3 mogen worden gevuld.

Eerder spraken we al onze grote teleurstelling uit over dit besluit, waarbij het uitblijven van maatwerk, het negeren van de uitkomsten van de FieldLabs en het gebrek aan perspectief de grootste pijnpunten zijn.

Hierop volgend zijn er meerdere gesprekken geweest tussen de clubs, KNVB, ECV en CED waarbij alle opties op tafel zijn gekomen, maar er geen eenduidig standpunt vanuit het voetbal is gekomen over wat te doen met de 1/3 bezetting. Zo zijn er clubs die het stadion helemaal dicht houden, clubs die morrend akkoord zijn gegaan met de 1/3 bezetting en is de optie genoemd om uit protest het stadion voor 2/3 te vullen.

In overleg met achterban
Daarom hebben we als club zijnde de situatie en de verschillende opties uitvoerig besproken met onze achterban, dat wil zeggen de drie supportersgroeperingen en een afvaardiging van de sponsorgroep. Binnen alle geledingen was ook hier het onbegrip enorm en de strijdbaarheid om hier als club niet zomaar mee akkoord te gaan groot.

Bij alle drie de opties horen echter ook gevolgen en mogelijke consequenties. Zo zijn er ook veel supporters en sponsoren die wel aanwezig willen zijn om het team te steunen en weer in het stadion te kunnen zijn (ook al is het slechts met 1/3 bezetting) en is een protestactie om het stadion voor 2/3 te vullen een groot risico met betrekking tot de openbare orde en veiligheid voor een statement waar niemand in Den Haag van onder de indruk gaat zijn of in beweging gaat komen.

Voor nu zit er dus niks anders op dan onder protest 1/3 van de seizoenkaarthouders en sponsoren toe te laten bij de thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle (12 februari) en Fortuna Sittard (26 februari) en ondertussen op alle mogelijke andere manieren inhoudelijk tegengeluid te laten horen.

Minimaal één van de twee wedstrijden
Praktisch gezien kunnen alle seizoenkaarthouders zich eerst (alleen online) inschrijven voor één van beide wedstrijden, waarbij afhankelijk van de vraag het na een bepaalde datum ook mogelijk is om voor de andere wedstrijd een kaart te bestellen. Qua aantallen vallen we daarmee binnen de marge van de 1/3 bezetting en kunnen we garanderen dat elke supporter en sponsor bij minimaal één van beide wedstrijden aanwezig kan zijn.

Uiteraard hopen we dat dit bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard al niet meer een vraagstuk is en we dan weer met een vol Cambuur Stadion kunnen aftrappen.

Online reserveren
Als seizoenkaarthouder kun je in ons digitale stadion (www.cambuurkaarten.nl) kosteloos zelf een plek uitzoeken voor één van de twee onderstaande wedstrijden. Dit kan vanaf morgenochtend om 10.00 uur met je bestaande account. Je hoeft dus geen nieuw account aan te maken. Kom je er niet uit, dan lees je hier stap voor stap hoe dit werkt.

In deze handleiding vind je ook meer informatie over hoe je voor meerdere seizoenkaarthouders een ticket kunt reserveren. Dit is aan te raden wanneer je met vrienden of familie de wedstrijd wilt bezoeken. Daarnaast zijn er ook op elke tribune -alleen voor huishoudens- twee, drie of vier plekken naast elkaar beschikbaar.

Zit één van de wedstrijden nog niet vol twee dagen vóór de aftrap om 12.00 uur? Dan kunnen seizoenkaarthouders die zich al voor de andere wedstrijd hebben ingeschreven een kaart reserveren.

SC Cambuur – PEC Zwolle
Zaterdag 12 februari, 18.45 uur

SC Cambuur – Fortuna Sittard
Zaterdag 26 februari, 21.00 uur*

* Let op: dit tijdstip gaat bij handhaving van de maatregelen nog worden gewijzigd

Alleen toegang met e-ticket en QR-code
Heb je online een kaart gereserveerd voor één van beide wedstrijden? Dan heb je op vertoon van het e-ticket toegang tot het Cambuur Stadion. Deze mag je uitprinten, maar scannen vanaf de telefoon is ook mogelijk (zet hierbij de helderheid van je telefoon op de hoogste stand).

Daarnaast is het nog steeds zo dat je het stadion alleen kunt betreden met een geldige QR-code. Dit geldt voor alle seizoenkaarthouders van 13 jaar of ouder. Een coronatoegangsbewijs bemachtigen kan met een negatieve testuitslag via www.testenvoortoegang.nl zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Je moet een van deze drie coronatoegangsbewijzen kunnen laten zien via de CoronaCheck-app van de Rijksoverheid of met geprinte documenten via www.coronacheck.nl. Alle informatie over het coronatoegangsbewijs vanuit de Rijksoverheid lees je hier.

Vragen/opmerkingen
Heb je vragen of opmerkingen over bovenstaand verhaal of kom je er niet uit? Dan kun je ons altijd een bericht sturen via info@cambuur.nl, bellen naar 058 – 296 33 00 of langskomen bij het Servicepunt (rechts naast de Jumbo).

Foto: www.dijksmedia.nl