058-2963300
Seizoenkaarthouders: zo kun je bij minimaal één van de eerste drie wedstrijden zijn

Seizoenkaarthouders: zo kun je bij minimaal één van de eerste drie wedstrijden zijn

24 augustus 2020, 11:01

We hebben het al vaker gezegd en geschreven, maar dat het ‘Avondje Cambuur’ voorlopig niet hetzelfde zal zijn als voorheen is onderhand duidelijk. Dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen zoals beschreven in het ‘Protocol Betaald Voetbal’ van de KNVB en het RIVM. Dat dit een wedstrijdbezoek minder leuk maakt onderschrijven we volledig, maar we zullen het er wel mee moeten doen en er samen -op anderhalve meter- het beste van moeten maken.

In de afgelopen weken zijn we daarom druk bezig geweest met het inrichten van het Cambuur Stadion binnen de corona-richtlijnen. Dit was zonder te overdrijven een complexe puzzel, waarbij we altijd supporters en sponsoren zullen moeten teleurstellen en dat is niet wat we willen. Zeker niet na de fantastische steun die we in de afgelopen maanden hebben mogen ontvangen. Gezien het geweldige aantal seizoenkaarthouders en de beperkte capaciteit van ons stadion is dat echter niet te voorkomen. Wel hebben we een aantal uitgangspunten geformuleerd, waarmee we onze seizoenkaarthouders zoveel mogelijk willen belonen.

Hieronder lees hoe je als seizoenkaarthouder aanwezig kunt zijn bij de thuiswedstrijden van SC Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie. Voorlopig zal er geen losse kaartverkoop zijn.
_______________

Blokken van drie wedstrijden
We hebben de thuiswedstrijden opgedeeld in blokken van drie, omdat we met de beperkte capaciteit door de anderhalve meter afstand slechts iets meer dan een derde van de supporters en sponsoren een plek kunnen geven.

Als seizoenkaarthouder kun je dus kiezen uit één van drie opeenvolgende thuiswedstrijden. Blijven er plekken over? Dan komen deze weer beschikbaar voor seizoenkaarthouders, want we willen het stadion zo vol mogelijk hebben. In de praktijk zou het dus goed kunnen zijn dan je bij twee van de drie wedstrijden aanwezig kunt zijn. Dit hangt af van het aantal supporters dat er voor kiest om met de huidige maatregelen niet naar het stadion te gaan.

Online reserveren
Als seizoenkaarthouder kun je in ons digitale stadion (www.cambuurkaarten.nl) kosteloos zelf een plek uitzoeken voor één van de drie onderstaande wedstrijden. Dit kan vanaf maandag 24 augustus om 12.00 uur met je bestaande account. Je hoeft dus geen nieuw account aan te maken. Kom je er niet uit, dan lees je hier stap voor stap hoe dit werkt.

In deze handleiding vind je ook meer informatie over hoe je voor meerdere seizoenkaarthouders een ticket kunt reserveren. Dit is aan te raden wanneer je met vrienden of familie de wedstrijd wilt bezoeken. Daarnaast zijn er ook op elke tribune -alleen voor huishoudens- twee, drie of vier plekken naast elkaar beschikbaar.

Zit één van de wedstrijden nog niet vol op de dag vóór de aftrap om 12.00 uur? Dan kunnen seizoenkaarthouders die zich al voor een andere wedstrijd hebben ingeschreven een kaart reserveren.

SC Cambuur – N.E.C. Nijmegen
Vrijdag 28 augustus, 21.00 uur

SC Cambuur – Go Ahead Eagles
Vrijdag 11 september, 21.00 uur

SC Cambuur – Jong FC Utrecht
Vrijdag 25 september, 21.00 uur

Alleen toegang met e-ticket
Zoals eerder aangegeven zijn de seizoenkaarten zelf (passen) niet geldig. Je hebt alleen toegang tot het Cambuur Stadion op vertoon van je e-ticket. Print deze bij voorkeur uit, maar scannen vanaf de telefoon is ook mogelijk (zet hierbij de helderheid van je telefoon op de hoogste stand).

Tijdsloten
Om de instroom zo soepel mogelijk te laten verlopen werken we met twee tijdsloten. Deze worden aangegeven op het e-ticket. We verzoeken iedereen om zich hier zoveel mogelijk aan te houden. Daarnaast het verzoek om de vragenlijst op www.covidtriage.nl in te vullen. Bij geen klachten en een groen scherm kun je deze laten zien aan de stewards zodat je meteen door kunt lopen en we veel tijd winnen.

Horeca
Vanzelfsprekend zijn onze kiosken en losse tappunten geopend om je te voorzien van een hapje en een drankje. De kiosken zijn geopend voor aanvang van de wedstrijd en tot de 40e minuut. Vanaf de 50e minuut tot de 80e minuut zijn ze ook weer geopend. In de rust zijn de kiosken en losse tappunten gesloten. Het verzoek is om in de rust te blijven zitten om grote drukte te voorkomen (toiletbezoek uitgezonderd).

Corona-huisregels
Om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen en om aan het ‘Protocol Betaald Voetbal’ te kunnen voldoen zijn er een aantal extra corona-huisregels van kracht, zoals een aangescherpt tassenbeleid. Deze zijn te vinden op www.cambuur.nl/corona.

Uitvak
Het uitvak op de Oost-tribune zal voorlopig gesloten blijven. Wel zijn in een vergevorderd stadium met alle betrokken partijen om deze te demonteren en te vullen met stoelen. Ook deze zullen dan enkel beschikbaar zijn voor seizoenkaarthouders.

Evalueren en bijsturen
Stadionbezoek in coronatijd is voor iedereen nieuw en bovendien kan het zijn dat de wet- en regelgeving in de loop van tijd wordt aangepast. We gaan daarom na afloop van elk drieluik alle maatregelen grondig evalueren met onder meer onze supportersverenigingen en bijsturen waar nodig.

Algeheel rookverbod
Met ingang van het seizoen 2020/2021 moeten alle stadions in Nederland rookvrij zijn. Dat geldt dus ook voor het Cambuur Stadion.

Supporterscafé Cambuur Culture
Supportersvereniging Cambuur Culture organiseert rondom alle wedstrijden van SC Cambuur in een aantal kroegen in de stad een ‘Supporterscafé’, waar je met medesupporters onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijden van ons vlaggenschip kunt volgen. Hierover lees je hier alle informatie.

Live op FOX Sports
Alle thuis- en uitwedstrijden van SC Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie zijn in de Eerste Periode live te zien op FOX Sports.

Vragen/opmerkingen
Heb je vragen of opmerkingen over bovenstaand verhaal of kom je er niet uit? Dan kun je ons altijd een bericht sturen via social media, mailen naar info@cambuur.nl of bellen naar 058 – 296 33 00. De administratie is op werkdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Foto: www.cambuurimages.nl