058-2963300

Gezondheid

SC Cambuur vindt het belangrijk om iedereen bewust te maken van het nut van voldoende beweging en gezonde voeding. Door diverse projecten gericht om dit thema te omarmen, kunnen wij voor alle doelgroepen hier een gevarieerd programma aanbieden.

Scoren voor Gezondheid

Scoren voor Gezondheid is een project waarbij voetballers uit de Eredivisie kinderen van de basisschool aanzetten tot een gezonde levensstijl. De profvoetballers geven het voorbeeld in voldoende bewegen en gezond eten en drinken.

Ruim zeshonderd kinderen van vier basisscholen uit Leeuwarden hebben inmiddels kennis gemaakt met Scoren voor Gezondheid. Deze dag is gecombineerd met de Koningsspelen en is een jaarlijks terugkerend evenement. SC Cambuur en haar maatschappelijke stichting ‘Cambuur Verbindt’ vinden het belangrijk om deze jonge doelgroep bewust te maken van gezonde voeding, voldoende bewegen en respect & sportiviteit!

Cambuurt Voetbal

Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar trainen wekelijks in de Vrijheidswijk en Bilgaard. Cambuurt Voetbal is vrijblijvend, jongeren trainen onder begeleiding van jongerenwerkers, studenten en medewerkers van Cambuur Verbindt. Samen sporten, samen plezier maken, saamhorigheid en verbondenheid met SC Cambuur en de wijk creëren is één van de doelstellingen. Voetbal wordt ingezet als middel en samen met het begeleidend team, wordt er ook op de dagelijkse dingen in het leven ingegaan zoals school en werk. Eens in de drie maanden vindt er een toernooi in het Cambuur Stadion plaats.

OldStars

Als echte voetbalhelden gaan 60-plussers samen bewegen en voetballen bij SC Cambuur. Iedere week is er een trainingssessie van twee uur, 5 keer bij SC Cambuur en 15 keer bij amateurvereniging de Leeuwarder Zwaluwen. Naast trainingen, die door professionals worden uitgevoerd, krijgen de deelnemers een fittest en SC Cambuur- kleding (in bruikleen).

Het gezellige samenzijn met andere deelnemers en het werken aan een goede conditie is erg belangrijk. Met OldStars wil SC Cambuur in samenwerking met de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij, 60-plussers bewust maken van het belang van een actieve leefstijl en daarnaast sociale contacten van deelnemers bevorderen.