058-2963300
Jordi Roelofsen nieuwe hoofdtrainer O21, alle trainersposities binnen jeugdopleiding ingevuld


Jordi Roelofsen nieuwe hoofdtrainer O21, alle trainersposities binnen jeugdopleiding ingevuld


13 juni 2024, 16:40

Jordi Roelofsen is met ingang van het seizoen 2024/2025 de hoofdtrainer van SC Cambuur Onder 21. Ook de andere trainersposities binnen de jeugdopleiding zijn voor het komende seizoen ingevuld.

Structuurwijziging

Goed om te weten is dat de structuur van de jeugdopleiding komend seizoen wijzigt. Doordat de landelijke O18-competitie plaatsmaakt voor een landelijke O19-competitie, is ervoor gekozen om terug te keren naar de structuur die de jeugdopleiding enkele jaren geleden ook had (O13, O15, O17, O19 en O21), met daar een zesde opleidingsteam aan toegevoegd. SC Cambuur Onder 11 wordt het jongste team van de jeugdopleiding. Hoofd Opleiding Fedrik Houtstra gaf hier onlangs verdere toelichting op.

Onder 21

Het oudste team van de jeugdopleiding wordt komend seizoen getraind door Jordi Roelofsen. Hij is de opvolger van Rik Reinsma, die wordt toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal. De 28-jarige oefenmeester komt over van DVS’33, waar hij assistent-trainer was. Eerder vervulde Roelofsen onder hoofdtrainers Dwight Lodeweges en Jan Vlap dezelfde rol bij VVOG Harderwijk.

Roelofsen, die het voorbije seizoen zijn UEFA A-diploma behaalde, tekent voor twee seizoenen in Leeuwarden. “Met Jordi halen we als jeugdopleiding opnieuw een jonge, ambitieuze en talentvolle trainer binnen”, reageert Hoofd Opleiding Houtstra. “We zijn blij dat we nadat Rik Reinsma werd doorgeschoven naar het eerste elftal het hoofdtrainerschap snel hebben kunnen invullen. O21 is een belangrijke schakel in de talentintegratie van opleiding naar eerste elftal. Het team speelt in de hoogste O21-competitie van Nederland, een mooie kweekvijver voor jong talent waarin Jordi een belangrijke rol gaat spelen voor SC Cambuur.”

De trainer uit Harderwijk kan niet wachten om aan zijn nieuwe uitdaging te beginnen. “Ik ben blij met de kans die Cambuur mij biedt om fulltime aan de slag te gaan met voetballen en een volgende stap in mijn carrière te zetten. Ik kan niet wachten om met de spelers en staf samen te werken en hen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Dit avontuur ga ik vol enthousiasme tegemoet”, laat Roelofsen weten.

Onder 19, 17, 15, 13 en 11

Bij SC Cambuur Onder 19 staat komend seizoen een vertrouwd gezicht voor de groep. Justin van der Dam, die vorig seizoen SC Cambuur Onder 18 onder zijn hoede had, gaat het een-na-oudste jeugdteam trainen. De optie in zijn contract is gelicht, waardoor hij nu tot de zomer van 2025 vastligt.

Jan Hulzinga was hoofdtrainer van SC Cambuur Onder 16 en heeft na de zomerstop SC Cambuur Onder 17 onder zijn hoede. Hij heeft een nieuw contract getekend voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar. Matthias Frankema (vorig seizoen SC Cambuur O14, komend seizoen SC Cambuur O15) ligt ook voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen vast.

SC Cambuur Onder 13 wordt in het nieuwe seizoen getraind door René Paauw. Hij was afgelopen seizoen samen met Niek Tiemersma de eindverantwoordelijke bij SC Cambuur O12. Laatstgenoemde gaat aan de slag met de jongste talenten en wordt dus hoofdtrainer van SC Cambuur O11. Beiden hebben een contract voor twee seizoenen getekend.

Specialisten

Ook Anko Veenboer (Hoofd Talentherkenning) en Paul Harthoorn (afgelopen seizoen fysiek trainer O16 en O18, komend seizoen O21) hebben een nieuwe overeenkomst getekend. Jari Boorsma (fysiotherapeut O21) en Fincent van der Veen (fysiotherapeut overige teams) blijven eveneens langer aan boord.

Tom Brandsma (assistent-trainer en videoanalist O21) en Pieter Bos (keeperstrainer O17 en O19) waren al actief als vrijwilliger en zijn nu vastgelegd voor de jeugdopleiding. Wichert de Wit (keeperstrainer O21) en Sander Schoffelmeer (fysiek trainer O15 t/m O19) zijn twee nieuwe gezichten.

“We zijn zeer blij met de volledige bezetting en het feit dat we als jeugdopleiding weer stappen maken in de organisatie. Ik kijk dan ook met veel vertrouwen en enthousiasme uit naar het nieuwe seizoen, waarin we elke dag bezig zullen gaan met het ontwikkelen van de spelers”, aldus Houtstra.