058-2963300
Jullie bijzondere verhalen over het Cambuur Stadion (3)

Jullie bijzondere verhalen over het Cambuur Stadion (3)

10 mei 2024, 13:42

Onlangs deden we een oproep om jouw bijzondere verhaal over het Cambuur Stadion met ons te delen. Van de vele prachtige verhalen die wij hebben ontvangen, wordt richting de laatste wedstrijd een selectie gepubliceerd. Met vandaag de verhalen van Nancy Dijkstra-Ardjosoediro (42) en Seamus Girvan (26).

Vak 7, Rij 11, Stoel 14 – Nancy Dijkstra-Ardjosoediro (42)
Vak 7, Rij 11, Stoel 14 op de West-tribune is voor mij meer dan alleen een plek om een voetbalwedstrijd te bekijken. Het was het stoeltje van mijn vader, een ware Cambuur-fan. Hij zat er iedere thuiswedstrijd, tot het noodlot toesloeg en hij werd getroffen door een herseninfarct. In het seizoen 2020/2021 zat ik de laatste vier thuiswedstrijden op zijn plek. Twee jaar geleden, in juni 2022, nam hij afscheid van ons.

Doordrongen van de sfeer die hij altijd koesterde, besloot ik zelf een seizoenkaart aan te schaffen. De eerste keer dat ik na zijn overlijden het stadion betrad, kon ik mijn tranen niet bedwingen. Sindsdien ben ik iedere thuiswedstrijd trouw aanwezig in het stadion.

Het Cambuur Stadion is voor mij meer dan een locatie; het is voor mij een levendige herinnering aan mijn vader. Als het stadion wordt gesloopt, zal ik een traan laten, al weet ik dat we er iets moois voor terug krijgen. Diep van binnen geloof ik dat mijn vader met ons mee zal gaan naar het nieuwe stadion en zijn geest en liefde voor Cambuur voor altijd in onze harten en op de tribunes zullen voortleven.

Van Belfast naar Leeuwarden – Seamus Girvan (26)
Mijn naam is Seamus Girvan en ik kom uit Belfast. Toen ik in Leeuwarden woonde en studeerde, kwam ik voor het eerst in aanraking met Cambuur. Meteen werd ik warm ontvangen. Supporters merkten mijn Ierse accent op en begonnen ‘Will Griggs is on Fire’ te zingen. Daardoor voelde ik mij meteen welkom.

Ik zal me voor altijd de wedstrijd tegen MVV herinneren, waarin we in de laatste minuut verloren en daardoor een plek in de finale van de play-offs om promotie misliepen. Extra blij was ik zodoende toen een grote club als Cambuur enkele jaren later terugkeerde naar de Eredivisie.

Ik moet iedere wedstrijd die ik zoek zo veel supporters, die altijd vriendelijk en gastvrij zijn. Mijn ontmoeting met Henk de Jong was een echte belevenis. Hij schudde mijn hand heel hard en had veel energie. Hij is een echte motivator en een inspirerend persoon. Persoonlijk denk ik dat we veel van hem kunnen leren als het gaat om het samenbrengen van een team.

Hier lees je Deel 1 en Deel 2 van Jullie bijzondere verhalen over het Cambuur Stadion.

Foto: www.dijksmedia.nl