058-2963300
Cambuur Verbindt

Ukkepukvoetbal

In Friesland werken Maartje Doldersum-Sijbesma en Marcel Frankena aan een nieuw aantrekkelijk initiatief voor jonge kinderen (én ouders): Ukkepukvoetbal. De bewegingsarmoede van jonge kinderen door o.a. de invloed van de tv, de iPad en de ontelbare spelletjes op de computer verontrust de medische wereld steeds meer. Onderzoek heeft uitgewezen dat juist in de leeftijd van 2 tot en met 5 jaar een steeds grotere achterstand in de ontwikkeling van de motoriek wordt ervaren. Onlangs luidden Friese fysiotherapeuten ook de noodklok over deze negatieve tendens.

Ukkepukvoetbal is juist daarom meer dan alleen een attractief initiatief. Het biedt jonge kinderen in deze leeftijdsgroep de kans om op een speelse wijze en in een plezierige en veilige omgeving de beginselen van het voetballen te ontwikkelen samen met leeftijdsgenoten en met een van de ouders.

De Ukkepuklessen zijn 1 keer per week, duren 45 minuten en worden verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Er wordt per locatie aan 3 groepen les gegeven. 12 kinderen kunnen deelnemen in 1 groep. Dat houdt in dat er maar plek is voor 36 kinderen per locatie. Het is ongedwongen, er is geen verplichting, beweging en plezier maken is belangrijker dan presteren. Er ontstaat spelenderwijs beweging met de bal en andere attributen, waarbij coördinatie, motoriek en balans verder worden ontwikkeld.

Gea J. Iedema-Zondervan van Gjiz Sociale Media Support Franeker, Muta Sport en Stichting Cambuur Verbindt omarmen dit project en zijn inmiddels aangehaakt als partner.

In de gymzaal in Leeuwarden (Plataanschool) zullen de lessen op de vrijdag middag gehouden worden in samenwerking met de Stichting Cambuur Verbindt. Over het jaar gerekend zijn er vier blokken van 9 trainingen, waarbij de 9de les de diplomales is. Dit is een dag met speciale verassingen. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Opgeven en meer info kan via de website www.ukkepukvoetbal.nl. Houd daarnaast de Facebook- en Instagramkanalen van Ukkepukvoetbal in de gaten voor de laatste nieuwtjes en updates.